Csatlakozás

Jobb játék, de vereség!

Férfi EB

Jobb játék, de vereség!

Lengyelország, 2-es középdöntő csoport, 3. nap:  Három szünnapot követően kedden Spanyolországgal találkozott a magyar válogatott a férfi Európa-bajnokság középdöntőjében. A mieink eddigi legjobb teljesítményüket nyújtva sokáig versenyben voltak, és a végén is megcsillant az egyenlítés reménye, ám végül két gólos spanyol győzelem született.  

SPANYOLORSZÁG-MAGYARORSZÁG 31-29 (15-15)
Wroclaw, V: Gusko, Repkin (fehéroroszok).
SPANYOLORSZÁG: Perez de Vargas, Sterbik (kapusok), Aguinagalde 2, Baena, Canellas 4, Del Arco, A. Dujshebaev 3, R. Entrerrios 4, Garcia Robledo 4, Gurbindo 1, Maqueda 1, Mindegia, Morros, Rivera 5 (4), Tomas 4, Ugalde 3. Szövetségi kapitány: Manolo Cadenas.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Bartucz (kapus), Ancsin 1, Bánhidi 2, Bodó 3, Borsos, Faluvégi 1, Gazdag 2 (1), Hornyák, Iváncsik G. 1, Jamali 3, Nagy K. 5, Nagy L. 9, Pásztor Á., Schuch 1, Zubai 1. Szövetségi kapitány: Talant Dujshebaev.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.

A korábbi Eb-meccsekhez képest még több magyar szurkoló előtt kezdődött a mérkőzés, amelyen a mieinknek pontot, pontokat kellett szereznie ahhoz, hogy megtartsák esélyüket az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételre. A mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést, és 3-1-re elhúztak. A spanyolok két hetesből egyenlítettek, de ezt három magyar gól követte, Mikler elkapta a fonalat, és 6-3-nál a spanyolok kértek időt. Hamar felzárkózott az ellenfél egy gólra, így Talant Dujshebaev is összehívta csapatát. A 20. percben teljes sort cserélt a magyar válogatott, érkezett Gazdag, Ancsin, Jamali, Zubai, és döntetlen körül maradt az állás végig, többnyire magyar vezetéssel, végül 15-15-tel vonultak pihenőre a csapatok.

Három spanyol góllal kezdődött a második félidő, majd a két Nagy, Kornél és László is betalált, többnyire a spanyolok vezettek, de a mieink talán eddigi legjobb játékukat mutatták, Nagy László lövései ültek, és Nagy Kornél is jól teljesített. Emberelőnyben sajnos nem tudtunk gólt szerezni, így hamar megléptek három góllal a spanyolok az 50. percben. Még innen is fölállt a magyar válogatott, és egy gólra fölzárkózott, az utolsó támadás joga azonban a spanyoloké volt, és végül időntúli hétméteresből szerzett találattal két gólos győzelmet arattak. A mieink eddigi legjobb játékukat mutatták az Eb-n. A mérkőzés legjobbjának Nagy Lászlót választották, aki 9 lövésből 9 gólt szerzett. A magyar válogatott szerdán a középdöntő utolsó fordulójában Svédország ellen lép pályára, és már csak abban az esetben juthat ki az olimpiai selejtezőre, ha a svédek vereséget szenvednek Dániától, a magyar csapat legyőzi a skandinávokat, Macedónia nem nyer Fehéroroszország ellen, Oroszország vereséget szenved Spanyolországtól és Norvégia megnyeri az Eb-t.

Talant Dujshebaev szövetségi kapitány: – Gratulálok a spanyoloknak, de természetesen a csapatomnak is, és Nagy Lászlónak külön is. Nem lehetek boldog, de sokkal jobban játszottunk, mint az utóbbi két mérkőzésen, Dánia és Németország ellen, és ismét tapasztaltabban lettünk. Holnap lehetőségünk van Svédország ellen győzni, azon dolgozunk, hogy sikerüljön.

Nagy László, a mezőny legjobbja: – Keményen dolgoztunk, és megpróbáltunk győzni, küzdöttünk a végéig, sajnos nem sikerült egyenlítenünk. Tovább kell dolgoznunk, hiszen ezek a meccsek tesznek minket jobb játékossá és jobb emberekké. Kilenc gólt szereztem, de némely gólom szerencsés volt. Annak azonban örülök, hogy két gyenge mérkőzés után talpra tudtunk állni.

A csoport állása: 1. Dánia 6 p (88-70), 2. Németország 6 p (115-106), 3. Spanyolország 6 p (110-106), 4. Oroszország 3 p (109-115), 5. Svédország 1 p (76-79), 6. Magyarország 0 p (95-117)

Az első két helyezett jut az elődöntőbe, a 3. helyezett az Eb 5. helyéért, a 4. helyezett a 7. helyért játszhat.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13