Csatlakozás

Középpontban az irányítók

Férfi EB

Középpontban az irányítók

Szombaton 18 órakor Montenegró ellen kezdi meg szereplését a magyar férfi válogatott az Európa-bajnokságon. Az együttes kulcsának az irányítók játékát tekinti Talant Dujshebaev szövetségi kapitány, ennek jegyében beszélgettünk Nagy Kornéllal.

Csütörtökön Varsón keresztül megérkezett Gdanskba, az Európa-bajnokság D-csoportjának helyszínére a magyar férfi válogatott. A csapat már egy jó hangulatú átmozgató edzésen is részt vett az esti órákban.

– Az irányító poszton maximális odafigyelés szükséges, hiszen Talant Dujshebaev számára ez a játék alfája és omegája– mondta el Nagy Kornél, a Dunkerque kitűnősége. – A szövetségi kapitány maximalista, ráadásul ő is irányító volt, mindig nekünk mondja el, mi volt jó és mit kell jobban vagy máshogy csinálnunk a pályán. Az irányítók feladata nem is annyira a góllövés a mi rendszerünkben, hanem az átlövőknek, beállóknak az előkészítés, és szinte minden mozdulat kézben tartása támadásban. Régóta gyakoroljuk a különböző figurákat és a rendszert, mindent rendkívül pontosan kell végrehajtanunk. Ebbe természetesen bele kellett rázódnunk, hiszen a klubban másfajta játékhoz szoktam, és a válogatottban is az elmúlt években inkább a bal átlövő posztján számítottak rám, de Dunkerque-ben gyakran szerepelek irányítóként. Talant Dujshebaev az Eb-felkészülés első pillanatától kezdve végrehajtatta velem mind a bal átlövők, mind az irányítók számára előírt feladatokat.

Nagy Kornél elmondta, hogy a közös munka során általában mindig a délelőtti edzések voltak pörgősek, intenzívebbek, ezek adták meg a kellő kondicionális alapot. Esténként a taktikai gyakorlásra esett a hangsúly, amely elsősorban szellemi munka volt, minden mozdulatnak, minden lépésnek megvan a maga jelentősége.

A szövetségi kapitány kiemelt hangsúlyt fektet a motivációra: – Magától értetődő természetességgel sulykolja nekünk, hogy nyerni megyünk az Eb-re, és nyolc döntőre készülünk egymás után. Ez természetesen nekünk is nagyon fontos, hiszen nem az a célunk, hogy például a nyolcadik helyet elérjük, és a hit nagyon fontos ahhoz, hogy sikeresek lehessünk.

A nap zárásaként Talant Dujshebaev szövetségi kapitány elégedetten értékelt: – A szálloda megfelelő, méltó az Európa-bajnoksághoz, és a szervezők a kérésünkre biztosítottak egy tornatermet a gyakorlásra a mai, még a hivatalos érkezési nap előtt, ahol kicsit mozoghattak a fiúk, egyszóval, minden a terv szerint halad, készülünk Montenegró ellen!

(MKSZ)

A pénteken lejátszott mérkőzések: A.csoport: Franciaország-Fehéroroszország 30-23. B.csoport: Horvátország-Fehéroroszország 27-21,Izland-Norvégia 26-25, Palmarsson 8.

A csoport! Lengyelország-Szerbia 29-28

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek