Csatlakozás

Lengyelország, D-csoport, 3. forduló

Férfi EB

Lengyelország, D-csoport, 3. forduló

A középdöntőbe jutást már kivívta a magyar válogatott a férfi Európa-bajnokságon az első két forduló eredményei alapján, ám az oroszok győzelme miatt kizárólag a dánok ellen szerzett pontokat vihettünk volna a középdöntőbe. A mérkőzés első félidejében a skandinávok sokkal jobbnak bizonyultak, és végül biztosan győztek.  

 A mérkőzés előtt: Napra pontosan kilenc éve, a 2007-es németországi világbajnokság első fordulójában a magyar válogatott, noha öt perccel a vége előtt az ellenfél még 28-24-re vezetett, 30-29-re legyőzte Dániát, egy fantasztikus végjátékba torkolló mérkőzésen. Az akkori magyar együttes tagjai közül Nagy László, Iváncsik Gergő és Nagy Kornél tagja ma is a csapatnak.

DÁNIA-MAGYARORSZÁG 30-22 (18-10)
Gdansk, játékvezetők: Pichon, Reveret (franciák).

DÁNIA: Landin, Möller (kapusok), Balling Christensen, Christiansen 4, Damgaard 1, Eggert 1 (1), Hansen 9 (1), Lauge Schmidt, Lindberg, Lynggaard, Mensah Larsen 3, Mortensen 3, Möllgaard, Nöddesbo 4, Svan Hansen 2, H. Toft Hansen 3. Szövetségi kapitány: Gudmundur Gudmundsson
MAGYARORSZÁG: Mikler, Bartucz (kapus), Ancsin 2, Bánhidi 2, Bodó 2, Borsos, Faluvégi 3, Gazdag 1, Hornyák 5 (5), Iváncsik G. 1, Jamali 1, Nagy K. 2, Nagy L. 1, Pásztor Á. 1, Schuch 1, Zubai. Szövetségi kapitány: Talant Dujshebaev.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 8/5.

A magyar válogatott az orosz-montenegrói találkozón nem sokáig reménykedhetett a kívánt délszláv sikerben, hétfői legyőzőink ugyanis nagyon könnyedén győztek, biztossá téve ezzel, hogy a mieink továbbviszik magukkal a wroclawi középdöntőbe az Oroszországtól elszenvedett 27-26-os vereséget, és a dánok ellen kellett volna jó eredményt elérni ahhoz, hogy ne nulla ponttal induljunk neki az Európa-bajnokság következő szakaszának. A csoportelsőséghez legalább négy gólos magyar sikerre lett volna szükség a skandinávok ellen.

A mieink a Mikler – Ancsin, Nagy L., Nagy K., Schuch, Borsos, Gazdag sorral kezdtek, nyitott védekezéssel, támadásban pedig Borsost és Schuchot Zubai és Bodó váltotta, szélső nélkül álltunk tehát fel. Nyitottat védekeztek a magyarok, de az első akcióból Mikkel Hansen betalált, Hornyák azonban büntetőből egyenlített. Ezt követően azonban Gazdag hetest, Ancsin ziccert hibázott, 4-1-re elhúztak a dánok, sajnos a beálló-megjátszásaik és átlövéseik is jól sültek el a találkozó elején. Nagy Kornél és Bodó góljával zárkóztunk közelebb, de Toft Hansent nem tudtuk tartani, Talant Dujshebaev így hamar időt kért (9-3). Bodó helyett Jamali érkezett, aki nem sokkal később be is talált, de a dánok előnye már nyolc gólra rúgott, kevés esély látszott a felzárkózásra, szünetben nyolc góllal vezetett Dánia.

Szünet után Mikler állt vissza a kapunkba, és legalábba különbség nem nőtt, sőt, öt gólra fel tudtunk zárkózni rövid időre, de a dánok visszaállították a 7-8 gólos különbséget, sőt, végül hétz gólos győzelmet arattak. A magyar válogatott így pont nélkül kezdi a középdöntőt, és pénteken Németország ellen lép pályára.

OROSZORSZÁG-MONTENEGRÓ 28-21 (14-9)

A csoport végeredménye: 1. Dánia 6 p, 2. Oroszország 4 p, 3. Magyarország 2 p, 4. Montenegró 0 p

C-csoport:
NÉMETORSZÁG-SZLOVÉNIA 25-21 (12-10)
SPANYOLORSZÁG-SVÉDORSZÁG 24-22 (12-10)

A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 5 p, 2. Németország 4 p, 3. Svédország 2 p, 4. Szlovénia 1 p

A magyar válogatott mérkőzései a középdöntőben:
Január 22.: Magyarország-Németország
Január 26.: Magyarország-Spanyolország
Január 27.: Magyarország-Svédország

A középdöntő csoport állása: 1. Dánia 4 p, 2. Spanyolország 4 p, 3. Németország 2 p, 4. Oroszország 2 p, 5. Svédország 0 p, 6. Magyarország 0 p

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13