Csatlakozás

Megszorongattuk a spanyolokat

Férfi EB

Megszorongattuk a spanyolokat

A mérkőzés háromnegyedénél döntetlenre állt a magyar csapat a két évvel ezelőtti Eb-döntős spanyolok ellen, végig pariban voltunk a világ egyik legjobb csapatával, végül két gólos vereséget szenvedtünk.
Férfi Európa-bajnokság,Horvátország
D-csoport, 2. forduló:
MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 25-27 (12-13)
Varasd,3000 néző V.: Din, Dinu (románok).
MAGYARORSZÁG: Mikler, Borbély (kapusok), Ancsin, Balogh 5, Bánhidi 6, Bartók 2, Bodó 2, Császár 1 (1), Hornyák, Jamali 2, Juhász 1, Lékai 4 (3), Ligetvári, Schuch, Szöllősi Sz. 1, Vilovski 1. Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes.
SPANYOLORSZÁG: Perez de Vargas 1, Corrales (kapusok), Aguinagalde, Arino 4, Balaguer 2, Canellas, A. Dujshebaev, D. Dujshebaev, R. Entrerrios, Figueras 4, Guardiola, Gurbindo 3, Morros, Rivera 4 (2), Sarmiento 3, Sole 2. Szövetségi kapitány: Jordi Ribera.
Kiállítások: 10, ill. 4.Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.
A mintegy ezer magyar szurkoló ismét parádés hangulatot teremtett a mieink számára a varasdi csarnokban.Mikler hárította Aguinagalde első lövését, az első gólokat pedig Gurbindo és Lékai szerezték, majd Mikler újabb védését követően Jamali talált be. Emberhátrányban Bodó kapott lehetőséget támadásban, majd a spanyolok többször is ziccert lőhettek, de Balogh és Vilovski is gólt szerzett, az ellenfél 7-6-os vezetésénél időt kért Ljubomir Vranjes a 19. percben. Császár irányította a magyar csapatot, Bodó pedig egyenlített. Ezt követően többször is leindították a mieinket spanyolok, 10-7 után Császár büntetőből lőtt gólt. Bánhidi, majd Bartók is pályára lépett a félidő hajrájában, mindketten be is vették Corrales kapuját (10-11), Bánhidi pedig egyenlített. A félidő utolsó gólját a spanyolok szerezték, bár Császár ziccere és Bartók zúgó kapufája révén nem állt távol az egyenlítéstől a magyar csapat (12-13).A folytatásban visszatért Lékai, a spanyolok pedig 5-1-es védekezéssel igyekezték útját állni a magyar rohamoknak, de Juhász egyenlített. Támadásban „megállt” a magyar csapat, de egy időkérés nyomán rendeztük a sorokat, és egyenlítettek a mieink Bartók és Bánhidi révén. 20-20 volt az állás az utolsó negyedórára fordulva, Szöllősi először lépett pályára az Eb-n, és rögvest gólt lőtt indításból, de két góllal vezettek a spanyolok a 49. percben, amikor Ljubomir Vranjes harmadszor is időt kért. Balogh találata után egy gól volt a hátrányunk, kipróbáltuk a hét a hat elleni játékot is, de Lékai kapufát lőtt. Szoros végjátékot követően, végül két góllal kapott ki a magyar válogatott.

Ljubomir Vranjes: – A spanyolok – a dánokhoz hasonlóan – a világ legjobbjai közé tartoznak, az első tíz percben voltak gondjaink, de rendezni tudtuk a sorainkat, és remekül küzdöttünk. A pontszerzésre és a győzelemre is volt esélyünk, néhány hibánk miatt ez nem sikerült. Büszke vagyok a csapatomra, éppen ezt várom el a játékosoktól, hogy mindenki küzdjön és jó szellemiségű közösséget alkossunk – ma is ilyenek voltunk. Készülünk a csehek ellen.

Balogh Zsolt: – Csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült a pontszerzés, rászolgáltunk volna, bár elkövettünk hibákat, de a végsőkig küzdöttünk. Megyünk tovább, felemelt fejjel, le akarjuk győzni Csehországot.

(MKSZ)

A-csoport:Szerbia-Svédország 25-30 (10-16),Izland-Horvátország 22-29 (13-14)

B-csoport:Ausztria-Franciaország 26-33 (12-17),Norvégia-Fehéroroszország 33-28 (15-12)

C-csoport:Szlovénia-Németország 25-25 (15-10)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek