Csatlakozás

Szenzációs második félidő, nyert a magyar válogatott

Férfi EB

Szenzációs második félidő, nyert a magyar válogatott

Férfi Európa-bajnokság, középdöntő,2.csoport.

2. forduló:
Szlovénia-Magyarország 28-29 (16-13)
Malmö,8000 néző V:López,Ramírez (spanyolok)

Szlovénia: Ferlin, Kastelic (kapusok), Blagotinsek 4, Bombac, Cehte 3, Cingesar, Dolenec 8 (1), Henigman 1, Horzen, Janc 3, Kodrin, Mackovsek 5, Ovnicek, Sostaric, Zabic, Zarabec 4 (1).Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes.
Magyarország: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 2 (1), Bánhidi 9, Bóka 1, Fekete, Győri 3, Hornyák, Ligetvári 6, Máthé 2, Nagy B. 3, Rosta 2, Sipos, Szita 1, Tóth, Ubornyák. Szövetségi kapitány: Gulyás István.
Kiállítások: 10, ill. 10.Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

Portugália-Izland 25-28 (12-14)
Norvégia-Svédország 23-20 (12-8)

Nem alakultak jól az első félidő, ráadásul a kapuban is elmaradtak a bravúrok, nem jöttek az extra védések, mindössze három védésünk volt az első félidőben, egy Miklernek, kettő Székelynek. Nyolc percig tudtuk kézben tartani az irányítást, majd kiegyenlítettek és át is vették a vezetést a szlovénok. Átlövésben nem tudott rontani az ellenfél, Mackovsek óriási bombákat eresztett a magyar kapuba. Bánhidi ezúttal is jó teljesítményt nyújtott, de még döntetlenre sem sikerült felzárkóznunk, jöttek az apró hibák és kimaradtak a ziccerek, míg a szlovénok kevesebb hibával játszottak. A szünetre három gólos hátrányba kerültünk.

Mikler védéseivel kezdődött a második félidő, tíz perc alatt mindössze egy gólt kaptunk, míg négyet lőttünk az ellenfélnek. Sikerült elbizonytalanítani a szlovénokat, Bombac pedig elkezdett bemelegíteni. 5-4-nél vezetett legutóbb a magyar válogatott, Nagy Bence bombájával a 43. percben ismét átvettük az irányítást. Jól védekezett a magyar csapat és a támadásunk is belendült, így időt kért az ellenfél és kapust is cserélt Szlovénia. Ligetvári pazar formában játszott, nem bírt vele az ellenfél, sorra lőtte a bombagólokat. Megkezdődött az utolsó egy perc két gólos magyar vezetéssel, Ljubomir Vranjes pedig időt kért. A végén Henigman még gyorsan kiharcolt egy hetest, Dolenec lőtte kis a bal felsőt, de ez már nem veszélyeztette a magyarok sikerét, egy góllal győztük le az eddig hibátlan Szlovéniát.

Gulyás István: – Nagyon boldogok vagyunk, a fő szempont, hogy nem estünk pánikba, amikor elmentek a szlovénok három-négy góllal. Tudtuk, hogy a második félidőben jobban fogjuk bírni és ez így is történt, mindenki tette a dolgát. Újra fel kellett tölteni a játékosokat, a fejekben el kellett rendezni, hogy van még négy meccs, lehet, hogy a norvégok elleni mérkőzést egy kicsit elengedtük, de a mai találkozóra mindenki mozgósította az erőtartalékát és azt kitette a pályára. Azt mondtam a meccs előtt az öltözőben, hogy vegyük elő azt a faktort, ami volt az első három meccsen, de amiről senki nem tudja, hogy mi és a norvégok ellen ugyan egy kicsit eltűnt, de majd megfejtjük, hogy mi ez. Még egy hetet itt szeretnénk maradni.

Mikler Roland: – Nem úgy indult a meccs nekem, ahogy szerettem volna, de volt rá tizenöt percem, hogy összeszedjem magam, mert muszáj volt, hogy legyen hátul egy támasza a csapatnak. Mondhatjuk azt, hogy repülünk és ez maradjon is így. Még nem foglalkozunk az elődöntővel, nekünk most játszani kell, de szerencse is kell. Le a kalappal a fiúk előtt, amit ma elöl műveltek, az szenzáció.

Bánhidi Bence: – Felfoghatatlan még mindig számomra, hogy milyen hit és milyen akarat van ebben a csapatban. A második félidő nagyon fekszik a csapatnak, egyszerűen valami történik velünk az öltözőben és úgy jövünk ki a következő harminc percre, hogy nincs ellenfél és szétszedünk mindenkit. Nem tudom, hogy ez mitől van, de egyre jobban játszunk és egyre jobban kezdünk összeállni. Nincs megállás, olyan önbizalommal játszik a csapat, hogy innentől kezdve a legmagasabbra tettük a mércét.

Ligetvári Patrik: – Mindig próbálom azt csinálni, amit tudok, most is ezt tettem a második félidőben. Szerencsére támadásban most nem sokat hibáztam, védekezésben azonban voltak hibáim. Szerintem a szlovénok semmivel sem jobbak, mint mi, viszont mi ma sokkal jobban akartuk a győzelmet, meg akartuk mutatni az egész országnak, hogy mire vagyunk képesek.

Nagy Bence: – Le a kalappal mindenki előtt! Nagyon jól felálltunk a Norvégia elleni kisebb kudarc után és megmutattuk Szlovénia ellen, hogy mekkora erő van bennünk. Hatalmas nagy tapasztalat nekem ez az Eb és egy olyan élményt ad, amit soha az életben nem fogok elfelejteni.

A középdöntő csoport állása: 1. Norvégia 6 p (+16), 2. Magyarország 4 p, 3. Szlovénia 4 p (+4), 4. Izland 2 p (-6), 5. Portugália 2 p (+1), 6. Svédország 0 p (-15)

A csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a 3. helyezett az Európa-bajnokság 5. helyéért léphet pályára.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek