Csatlakozás

Szűkített keret a férfi Eb-re

Férfi EB

Szűkített keret a férfi Eb-re

December 18-án kezdi meg Európa-bajnoki felkészülését a magyar férfi válogatott, amelynek szűkített keretében 22 játékos kapott helyet. Többen, például Bodó Richárd és Lékai Máté sérülésük javulásának megfelelő ütemben, később csatlakoznak a csapathoz.

– Kicsit talán a szokásosnál nagyobb kerettel kezdjük meg a felkészülést, többen később tudnak csatlakozni hozzánk – mondta el Gulyás István szövetségi kapitány. – Lékai Máté térde szépen javul, folyamatosan egyeztetünk, nagyon jó esély van rá, hogy újévkor már az edzéseken is ott lesz a válogatottal, csakúgy, mint Bodó Richárd, akinek a válla sérült, de karácsony után reményeink szerint számíthatunk rá. Mikler Rolanddal úgy egyeztünk meg, hogy szintén újévkor csatlakozik teljes intenzitással, a decemberi időszakra kért felmentést a családja miatt, de néhány edzésen már ott lesz velünk decemberben is. Sajnos Ancsin Gábor könyöke a 2019-es világbajnoksághoz hasonlóan nincs jó állapotban, folyamatosan kezelik, de ezúttal nem tud a válogatott segítségére lenni. Az ő posztján Balogh Zsolt és Máthé Dominik mellett Bartók Donát december 29-i, idei utolsó Bundesliga-találkozóját követően tér haza. Szűcs Bence beállóban az edzésmunkánkat fogja segíteni a felkészülés első időszakában, több ellenfél, stílus, játékszituáció modellezésében hasznos lehet a jelenléte. Balszélső poszton Bóka Bendegúz mellett Jerkovic Srecko és Nagy Bence is segítségünkre lehet az edzőtáborban.

A magyar férfi válogatott kerete az Eb-felkészülésre:
Kapusok: ANDÓ Arián (Balatonfüredi KSE), SZÉKELY Márton (Telekom Veszprém), BORBÉLY Ádám (Grundfos Tatabánya), MIKLER Roland (MOL-Pick Szeged)
Jobbszélsők: HORNYÁK Péter (Grundfos Tatabánya), TÓTH Ádám (Budakalász)
Jobbátlövők: BALOGH Zsolt (Grundfos Tatabánya), BARTÓK Donát (TVB Lemgo, német), MÁTHÉ Dominik (Balatonfüredi KSE)
Irányítók: GYŐRI Mátyás (Grundfos Tatabánya), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém), UBORNYÁK Dávid (HE-DO B.Braun Gyöngyös)
Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), ROSTA Miklós (MOL-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya), SZŰCS Bence (Telekom Veszprém)
Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), JERKOVIC Srecko (Sport-36 Komló), LIGETVÁRI Patrik (Logrono La Rioja), NAGY Bence (FTC-HungaroControl), SZITA Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)
Balszélső: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE)

Felkészülési mérkőzés:2020. január 4., 16:00, Győr: Magyarország-Csehország

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek