Csatlakozás

Ujra kell gondolni a sportág szakmai munkáját!

Férfi EB

Ujra kell gondolni a sportág szakmai munkáját!

Utolsó Eb-mérkőzésén Svédországgal mérkőzőtt a magyar válogattott. Szünetben a skandinávok három góllal vezettek, majd végül biztosan meg is nyerték a találkozót, a magyar válogatott így egy győzelemmel és öt vereséggel zárta.

A kézilabda sportágban a 2016-s évben fordult elő először az olimpiák történetében, hogy a magyar férfi és a női kézilabda-válogatottak nem kvalifikáltak az ötkarikás játékokra. 

Férfi Európa-bajnokság, Lengyelország, 2. középdöntő csoport, 4. nap:

SVÉDORSZÁG-MAGYARORSZÁG 22-14 (10-7)
Wroclaw, V.: Stark, Stefan (románok).
SVÉDORSZÁG: Andersson, Appelgren (kapusok), Cederholm, Ekberg 1, Jakobsson 3, Karlsson, Källman 2, Konradsson 2, Nielsen, A. Nilsson 1, L. Nilsson 5, M. Olsson, Östlund 5, Petersen 2 (2), Stenmalm 1, Zachirsson. Szövetségi kapitány: Staffan Olsson, Ola Lindgren.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Bartucz (kapus), Ancsin 1, Bánhidi, Bodó 5, Borsos, Faluvégi, Gazdag 1, Hornyák 3 (2), Iváncsik G. 1, Jamali, Nagy K., Nagy L. 2, Pásztor Á., Schuch 1, Zubai. Szövetségi kapitány: Talant Dujshebaev.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2.

Az első három percben nem esett gól, aztán Iváncsik büntetőjét védte ugyan Andersson, de a kipattanót Schuch értékesítette. A mieinknél támadásban az Ancsin-Nagy Kornél-Jamali belső hármas kezdett. Az első 13 percben nem tudott akciógólt szerezni a magyar válogatott, ezért Talant Dujshebaev időt is kért, majd Bodó végre betalált, ezzel lett 5-3 az állás. Támadásban mindkét csapat sokat hibázott, kevés volt a gól, de a svédek tartották két gólos előnyüket, majd néggyel is elhúztak, végül Bodó találataival háromra csökkent a mieink hátránya szünetre.

Rosszul kezdődött számunkra a második félidő, négy svéd találatra csak Ancsin tudott válaszolni, időt is kért a magyar válogatott. Korán eldőlt a mérkőzés, a 45. percre már hét góllal vezettek a svédek, a magyar válogatotton kiütköztek a fáradtság jelei is, így egy győzelemmel és öt vereséggel zártuk az Európa-bajnokságot.

A vereség után a szövetségi kapitány Talant Dujsebajev letörten nyilatkozott az M4 riporterének, azt mondta, hogy szégyelli magát a látottak miatt, el se tudja képzelni, hogy ilyen szégyen után, hogy lehet így tovább élni. De itt még nem állt meg: 

Ha most japánok lennénk, harakirit követnénk el. Én lennék az első.

Kitért arra is, hogy a svédek egy fiatal csapattal vertek minket, úgyhogy ennyit arról, hogy fiatalokkal nem lehet mihez kezdeni egy nagy tornán. 

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13