Csatlakozás

Vereség az Eb esélyese ellen

Férfi EB

Vereség az Eb esélyese ellen

Férfi Európa-bajnokság, középdöntő, 2. csoport:
Norvégia-Magyarország 36-29 (20-12)
Malmö, 8000 néző.V: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak)

Norvégia: Bergerud, Saeveraas (kapusok), Overjordet, Björnsen 2, Christoffersen 1, Gullerud 3, Gulliksen, Joendal 5 (1), Johannessen 6, Nikolaisen, O`sullivan, Överby 4, Reinkind 5, Röd 3, Sagosen 7 (2), Tangen. Szövetségi kapitány: Tomac Zeljko.
Magyarország: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 3, Bánhidi 3, Bóka 1, Fekete 1, Győri, Hornyák 2, Ligetvári 5, Máthé 3, Nagy 5, Rosta 3, Sipos, Szita 1, Tóth, Ubornyák 2. Szövetségi kapitány: Gulyás István.
Kiállítások: 8, ill. 8.Hétméteresek: 5/3, ill. 0/0.

Szlovénia-Izland 30-27 (15-14),Portugália-Svédország 35-25 (15-12)

Óriási lendülettel kezdte a találkozót Norvégia, támadásban és védekezésben is nagyon egységesek voltak. Nehezen vettük fel a ritmust és ezt a norvégok ki is használták. Egy 4-0-ás sorozattal nyitott az ellenfél, nem akart összejönni a mieink támadása, a 7. percben találtuk meg a rést a falon, Máthé szerezte az első magyar találatot, de rögtön érkezett két norvég válasz (6-1). Időt is kért Gulyás István, hosszabb támadásokat kért a csapattól. A második negyedben Székely kapott lehetőséget a kapuban. Futottunk az eredmény után, már tíz is volt közte. Feszesebb lett a belső négyes védekezése, így a kapusunk már kevesebbet találkozott a labdával. Majd egy 3-0-ás szériát produkáltunk és fokozatosan faragtunk a hátrányunkból, de a norvégok továbbra sem tudtak hibázni, a szünetre meglőtték a 20. góljukat is (20-12).

Két magyar találattal folytatódott a második félidő, Bánhidi és Szita volt eredményes, majd Bánhidi piros lappal hagyta el a pályát. Jobban működött a magyar védekezés, Székely is jól teljesített a kapuban és a hátrányunkból is sikerült ledolgozni, a 40. percben már csak négy volt közte (23-19). Majd újra megtorpant a mieink játéka és visszaállt a szünetbeli gólkülönbség, annak ellenére, hogy a válogatott fiatal játékosai szép gólokat lőttek. A mérkőzés végéig cipeltük azt a hátrányt, amit az első negyedórában gyűjtöttünk össze. A végére több újonc is lehetőséget kapott, Ubornyák és Tóth is pályára lépett, előbbi megszerezte első két találatát a válogatottban. A második félidőt egy góllal nyerte meg a magyar válogatott, de összességében hét gólos vereséget szenvedtek a mieink.

Gulyás István: – Rosszul mentünk bele az első félidőbe, de ezek is mi vagyunk, szerethetők is, de néha halványabb teljesítményt nyújtunk. A második félidőben azt a harci modort vettük fel, amit az első három meccsen mutattunk és egyből partiképesek voltunk. Bíztatnunk kell most a csapatot, hogy van még három meccsünk, nem ért még véget az Eb. Büszkék vagyunk a csapatra ugyanúgy, mint eddig, azért jöttünk, hogy fejlődjünk.

Nagy Bence: – Amennyire tudtuk, annyira élveztük a mai játékot, nyilván egy nagyon kemény csapattal találkoztunk, Norvégia a torna egyik legnagyobb esélyese. Nincs okunk és időnk se a kesergésre, most a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk. Nem gondolom, hogy katasztrófa történt, hogy kikaptunk a norvégoktól, az már inkább bosszantóbb, hogy ilyen különbséggel. Ezt mindenki a helyén tudja majd kezelni és a következő mérkőzésre beleállunk keményen.

Székely Márton: – Minden másképp alakult a pályán, mint ahogy elterveztük, szöges ellentettjét lőtték, mint amire felkészültünk. Sajnálom, hogy így alakult, de a világ egyik legjobb csapatától kaptunk ki, viszont örülök, hogy itt lehetünk a középdöntőben. Ezt a mai meccset valahogy le kell tudnunk zárni és fel kell készülnünk a következő mérkőzésre.

A középdöntő csoport állása: 1. Norvégia 4 p (+13), 2. Szlovénia 4 p (+5), 3. Portugália 2 (+4), 4. Magyarország 2 p (-1), 5. Izland 0 p (-9), 6. Svédország 0 p (-12)

A csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a 3. helyezett az Európa-bajnokság 5. helyéért léphet pályára.

Az 1. csoport Bécs: Fehéroroszország–Csehország 28–25 (13–11),Spanyolország–Ausztria 30–26 (17–16),Horvátország–Németország 25–24 (11–14)

Az állás: 1.Spanyolország 6, 2. Horvátország 6, 3.Németország 2, Ausztria 2, Fehéroroszország 2, Csehország 0.

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek