Csatlakozás

Vereség Németországtól

Férfi Európa-bajnokság

Férfi EB

Vereség Németországtól

A lengyelországi férfi Európa-bajnokság középdöntőjének első mérkőzésén a magyar válogatott tíz góllal alulmaradt Németországgal szemben. A mieink legközelebb január 26-án Spanyolország ellen lépnek pályára.

Férfi Európa-bajnokság, Lengyelország, II. középdöntő csoport, 1. forduló:
NÉMETORSZÁG-MAGYARORSZÁG 29-19 (17-9)
Wroclaw, játékvezetők: Gubica, Milosevic (horvátok).

NÉMETORSZÁG: Lichtlein, Wolff (kapusok), Dahmke 3, Dissinger 1, Ernst 1, Fäth 3, Kohlbacher 2, Lemke, Pekeler 2, Pieczkowski 1, Reichmann 5 (3), Schmidt, Sellin 2, Strobel, Weinhold 3, Wiede 6. Szövetségi kapitány: Dagur Sigurdsson.

MAGYARORSZÁG: Mikler, Bartucz (kapus), Ancsin 2, Bánhidi 2, Bodó 2, Borsos, Faluvégi, Gazdag, Hornyák 2 (2), Iváncsik G., Jamali 3, Nagy K. 3, Nagy L. 3, Pásztor Á. 1, Schuch, Zubai 1. Szövetségi kapitány: Talant Dujshebaev.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2.
A német válogatott kezdte a mérkőzést,a mieinknél Mikler – Pásztor, Nagy L., Nagy K., Bánhidi, Bodó és Gazdag volt a kezdőhetes, védekezésben pedig Schuch szállt be Bénhidi helyett. Német találatokkal kezdődött a meccs, a magyarok közül először a két Nagy, Kornél és László talált be. Az első negyedóra végén a több száz magyar szurkoló biztatása révén űzött csapat kezdett felzárkózni, de támadásban ezúttal is többször hibázott. Negyedóra múltán Jamali, valamint védekezésben Borsos ékezett, és Faluvégi lett az irányító, de beszállt a játékba Ancsin, Zubai és Iváncsik is, Miklert pedig Bartucz váltotta. Sajnos nem tudtunk lépést tartani a németekkel, a félidő hajrájára hat gólos előnybe került az ellenfél, amit a mieink hibái miatt még kettővel meg tudott toldani szünetig.

A második félidő elején sem változott a magyar csapat játéka, ezért Talant Dujshebaev már a 4. percben időt kért. Egyoldalúvá vált a mérkőzés, a magyar csapat küzdött, de nem tudta szorosabbá tenni a találkozót, és végül vereséget szenvedett.

Talant Dujshebaev szövetségi kapitány: – Természetesen nagyon szomorúak vagyunk, a német válogatott jobbnak bizonyult. Sajnos nem harcoltunk hatvan percig, de a felelősség az enyém a játékért és a felkészülésért. Kilenc újonc van a csapatunkban, sajnos ezen a szinten nincs tapasztalatuk, de ez az én hibám. Sajnálom az értünk szurkolókat, de az biztos, hogy nem tesszük fel a kezünket, hanem harcolunk tovább.

Bartucz László: – Sajnos a német válogatott sokkal jobban küzdött. Gyengén játszottunk, a hátralévő meccseken föl kell szántanunk a pályát és küzdeni a végsőkig. Szégyellem magam, még egyszer nem játszhatunk így.

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13