Csatlakozás

Férfi kézi: Pastor a Szegeddel a Veszprém egyeduralmára tör

Férfi kézilabda

Férfi kézi: Pastor a Szegeddel a Veszprém egyeduralmára tör

Az EFE spanyol hírügynökségnek nyilatkozó Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát júliustól irányító szakember elárulta, hogy céljaik között a nagy honi rivális MKB Veszprém egyeduralmának a megdöntése is szerepel.

20130105-juan-carlos-pastor-spanyol-kezilabdaedzo

Pastor tisztában van a helyi viszonyokkal, tudja, hogy a Magyarország legeredményesebb és legnagyobb büdzséből gazdálkodó veszprémiekkel kell csatázniuk a bajnoki címért. Ahogyan azt tették az elmúlt években is a szegediek, bár erősen változó hatékonysággal: előfordult, hogy megnehezítették a veszprémiek dolgát, máskor viszont csak asszisztálni tudtak a sikereikhez. Pastornak ennek érdekében új „játékfilozófiát”, vagyis stílust és taktikát kell meghonosítania.
A spanyol tréner elmondta még, hogy a számára idegen közegben nagy szakmai kihívásnak tekinti a szegedi munkát, profiként viszont ott kell megkeresnie a kenyérre valót, ahonnan ajánlatot kap, ezeket mérlegre téve hozta meg nehezen a döntését. Ráadásul további nehézségre számít majd amiatt, hogy családjától – feleségétől és két lányától – távol kell élnie, dolgoznia ezután.
Az élvonalban utolsó előtti, 15. helyen álló Cuatro Rayas Valladolid edzője ennél sokkal mélyebben egyelőre nem kívánt a jövőjével, és a Szegeddel foglalkozni, mint elmondta: a nyárig aktuális csapatára, jelenlegi munkájára koncentrál. Annyit viszont még megemlített, hogy Mezei Richárd vezérigazgatót alaposan kifaggatta a rá váró szegedi körülményekről, a keret reális vagy éppen vágyálomszerű esetleges megerősítéséről. Ebben a szakembernek mindig konszenzusra kell jutnia a klub gazdasági vezetőivel.
„Tisztában akarok lenni a klub működésével, ha megérkezek, nem akarok elefántnak tűnni a porcelánboltban” – mondta Pastor, aki minél jobb kommunikáció érdekében a rendelkezésre álló időben tökéletesíteni szeretné angol nyelvtudását.
Amint arról tegnap beszámoltunk: vasárnap késő este Madridban, a világbajnokság helyszínén a Pick Szeged vezetősége és Juan Carlos Pastor aláírta az új tréner szerződését: a spanyol edző megállapodása a nyártól 2+2 évre szól – tájékoztatott közleményében a klub.
Javier Romano, a madridi Marca napilap kézilabda-szakírója a Nemzeti Sport Online-nak bemutatta röviden Juan Carlos Pastor edzői stílusát, és hozzátette, Talant Dusebajev szerint a spanyol szakember a világ legjobb trénere.
„Pastornak megvan a maga játékstílusa, amely nagy meglepetést okozott, amikor Spanyolország megnyerte a világbajnokságot kétezer-ötben. A taktikája megelőző védekezésen alapul, kevés ütközéssel, és megpróbálja hibára kényszeríteni az ellenfelet. Ezzel a taktikával Spanyolország kapta a legkevesebb kiállítást azon a vébén és a kétezer-hatos Európa-bajnokságon, amelyen ezüstérmes lett a válogatott. A támadásokban határozott elvei vannak, többféle megoldási lehetőséget kínál a játékosainak ugyanarra a játékhelyzetre. A csapataira a villámgyors támadások a jellemzőek. Talant Dusebajev a világ legjobb edzőjének tartja” – mondta Javier Romano a Nemzeti Sport Online-nak.

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi kézilabda

 • Férfi BL

  Sikerek a Bl-ben

  Szerző

  Férfiak, Bajnokok ligája,Csoportkőr 10. Forduló A-csoport: Mol-Pick Szeged–PPD Zagreb (horvát) 33–23 (14–7).B-csoport:RK Vardar(északmacedón)–Telekom Veszprém 29–38 (15–22)...

 • Férfi kézilabda

  Hosszú kihagyás vár francia irányítónkra

  Szerző

  Kentin Mahe(28 éves, 63 szoros francia válogatott) szeptember óta kinlódott a bal térdével. A kétszeres világbajnok...

 • Christian Zeitz Christian Zeitz

  Férfi kézilabda

  Műtét előtt

  Szerző

  Christian Zeitz (39 éves, Eb és Vb győztes) volt német válogatott, aki Veszprémben is játszott, szem...

 • A bajnokok ligájában a hétvégén mindkét magyar csapat pályára lépett. A Veszprém szombaton Fehéroroszországban játszott és végre nyertek idegenben.A sikerhez Cupara kapus teljesitménye fontos volt. A bajnokok ligájában a hétvégén mindkét magyar csapat pályára lépett. A Veszprém szombaton Fehéroroszországban játszott és végre nyertek idegenben.A sikerhez Cupara kapus teljesitménye fontos volt.

  Férfi BL

  Magabiztos győzelmek

  Szerző

  A bajnokok ligájában a hétvégén mindkét magyar csapat pályára lépett. A Veszprém szombaton Fehéroroszországban játszott és...

 • Férfi kézilabda

  22.férfi club Ázsia bajnoksága

  Szerző

  A dél-koreai Samcheokban rendezi az Ázsia Kézilabda Szövetség a 22. földrész férfi club bajnokságát november 7-17...

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Borsos Tamás visszatér Csurgóra

Szerző 2019-11-27

Átigazolási hírek

Klubcsere?

Szerző 2019-11-17

Átigazolási hírek

Merre tart Karabatic?

Szerző 2019-10-09