Csatlakozás

A férfi NB I 2016-17. évi résztvevői

Férfi NB I

A férfi NB I 2016-17. évi résztvevői

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége június 6-i ülésén rögzítette a 2016-17. évi bajnokságok Versenykiírását. A felnőtt NB I-ben mind a férfiaknál, mind a nőknél 14-14 csapat vehet részt a pontvadászatban, 26 fordulós, oda-visszavágó alapú rendszerben, valamint minden csapat a szezon során 1-1 mérkőzést játszik a férfi, illetve a női junior válogatott ellen. A férfi élvonal alapszakaszának 1. és 2. helyezettje oda-visszavágó alapú bajnoki döntőn mérkőzik meg a bajnoki címért.
A férfi NB I/B keleti csoportjának bajnoka, az Algyő jelezte a Magyar Kézilabda Szövetségnek, hogy nem kíván élni a feljutás jogával, míg a legjobb kieső helyen végzett Eger SBS Eszterházy továbbra is vállalja az NB I-ben való indulást, ennek értelmében véglegessé vált a férfi élvonal mezőnye.

A férfi NB I 2016-17-es résztvevői: Telekom Veszprém, MOL-Pick Szeged, Grundfos Tatabánya, Balatonfüred, Csurgó, Vác, Kőnig Trade-Balmazújváros, Mezőkövesd, Orosháza-Linamar, B.Braun Gyöngyös, Sport36-Komló, Cegléd, Eger SBS Eszterházy, CYEB-Budakalász

A női NB I résztvevőiről a Magyar Kézilabda Szövetség a július 1-jei nevezési határidőig a jogosultságot szerzett csapatok részvételi szándékainak megfelelően, a Versenykiírás értelmében fog döntést hozni.

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi NB I

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek