Csatlakozás

Bajnokcsapat

Férfi NB I

Bajnokcsapat

Az NBI/B keleti csoportjának 2016/17-es bajnoka a Ferencvárosi TC, megszerezve evvel a jogot az első osztályban való szereplésre.
Fokozatosan haladt évről-évre férfi kézilabda csapatunk, de beérett a rengeteg munka gyümölcse. A szombati találkozó magabiztos győzelme és a vasárnapi eredmények után már senki sem veheti el csapatunktól a bajnoki címet.

A hétvégi siker után csupán egyetlen pont választotta el csapatunkat a bajnoki címtől. Mivel azonban az Algyő hazai pályán döntetlent ért el az Ózddal szemben, ezért öt fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert együttesünk.

A 2016/17-os bajnokság kiírásában az NBI/B keleti csoportjának a győztese a FERENCVÁROS.

Ezzel csapatunk megszerezte az NBI-ben való indulási jogot a következő esztendőben és újra két első osztályú kézilabda együttese lehet klubunknak.

A bajnokcsapat tagjai

Bak Sándor – Bakos György – Benis Bence – Benmiloud Yassine – Bujdosó Bendegúz – Kocsi András – Marczinkó Máté – Márkus Béla – Molnár György – Nagy Levente – Nagy Máté – Nikolicza Renátó – Pál Gergely – Pálos Gábor – Rédai Krisztián – óTakó Dániel – Tass Barnabás – Tuba Kovács Ervin (csapatkapitány) – Varga László – Adorján Gábor (vezetőedző)

 
Adorján Gábor edző:

 Hatalmas gratuláció jár a csapatnak és a stábnak, milyen érzések kavarognak most benned?

– Elsőként szeretnék gratulálni női csapatunknak, akik nem akármilyen eredményt értek el a Magyar Kupában. Nagy kuriózum, hogy egy napot sikerült ez a kupagyőzelem és mi is bajnokok lettünk az NBI/B keleti csoportjában. Remélem, hogy a következő szezonban, ha nem is ugyanilyen, de hasonló sikereket könyvelhet el a női és férfi szakosztály egyaránt.

– Hosszú út végéhez érkezünk és hamarosan rálépünk majd egy újabbra, egy nehezebbre. Öt év telt mióta átvetted a csapat irányítását, hogyan foglalnád össze ezeket az éveket?

– Tervünk egyértelmű volt az első évtől kezdve. Szisztematikusan és lépésről-lépésre próbáltuk felépíteni azt, ahova most eljutottunk. Természetesen a tavalyi szezon miatt van némi hiányérzetünk, de úgy gondolom, hogy a mostani év megmutatta nekünk a helyes utat, ami az NBI-be vezetÖt forduló van hátra, öt jutalomjáték következik. Nem titkolt szándék a 100%-os bajnokság, hogyan tovább a hátralévő mérkőzéseken?
– Amellett, hogy nagyon boldogok vagyunk a bajnokság megnyerését illetően, nagyon nehéz öt mérkőzéses időszak vár ránk. Hiszen ahhoz, hogy 100%-os bajnokságot nyerjünk, mentálisan és szakmailag is frissen és sikerre éhesen kell tartani a fejeket.

– Mik voltak az elmúlt esztendők legfontosabb tanulságai és legemlékezetesebb pillanatai a számodra?

– A legtanulságosabb az volt, hogy csak is ilyen erősségű csapattal lehet felvenni a versenyt a feljutásért. Ezt a nagyon sok megnyert bajnoki és kupamérkőzés is bizonyítja. Legszívesebben arra emlékszem vissza, amikor megkeresett a Ferencváros, hogy jöjjek ide edzősködni. Azt gondolom, hogy egyetlen pillanat sem volt az elmúlt öt évben, hogy ezt megbántam volna.

 • Kicsit most fura, hogy vasárnap derült ki a bajnoki cím sorsa és nem a mi korábbi győztes meccsünk után ünnepelhettünk. Csütörtökön vár ránk egy bajnoki találkozó, utána következhet az ünneplés és némi pihenés a fiúk számára?

  – Valóban a csütörtöki győztes mérkőzés után szeretnénk egy kis ünneplést tartani, de ez nem tarthat sokáig. Két hét múlva folytatódik a bajnokság, az Algyővel döntetlent játszó, nagyon jó erőkből álló ózdi csapat ellen.

  – A következő szezon még picit odébb van, de mi az ami már körvonalazódik a 2018-as évre?

  – A következő éves csapatnak a gerince már kezd kirajzolódni, de természetesen ez még nagyon-nagyon messze van. Egyenlőre a hátralévő mérkőzéseken a mostani vagy még nagyobb sebességű és koncentráltságú játékot szeretnénk produkálni.

 • – A legnagyobb érdem egyértelműen a fiúké, akik minden mérkőzésen oroszlánként harcoltak a pályán. Azonban a háttérben is rengeteg ember munkájának is köszönhető ez a siker.

  – Ilyen célokkal bíró csapatnál elengedhetetlen az, hogy egyszerre több ember munkája hozza meg a kívánt sikert. Külön köszönet anyaegyesületünknek, szakosztályunk vezetőinek, szponzorainknak. Ki kell emelnem szakmai stábunk tagjait Soldos Péter erőnléti edzőt, Márkus Béla másodedzőt, Molnár György elemzőt, Varga Máté masszőrt, Schindler Márk asszisztenst, Szász György technikai vezetőt és utoljára, de nem utolsó sorban Király Sándor férfi szakágvezetőt.

 • – Szurkolóink buzdítása mellett sem lehet elmenni, sőt a számuk is egyre nő mérkőzésről-mérkőzésre.

  – Kifejezetten örülünk neki, hogy hétről-hétre egyre több szurkoló látogat ki a hazai mérkőzéseinkre. Mindig is nagyon sokat segítettek a nehéz pillanatokban és reméljük, hogy jövőre még többen fognak buzdítani bennünket. Ezután is nagyon sok szép pillanatot szeretnénk szerezni nekik!

  – Egy-egy mondatban kérlek foglald össze az elmúlt évek, az idei szezon és az elkövetkező időszak lényegét! Mit várhat az aki még idén vagy jövőre kilátogat az Elek Gyula Arénába a mérkőzéseinkre?

  – Kevés olyan klub van Magyarországon, akik a női és férfi vonalon egyaránt első osztályú tagsággal rendelkeznek. Véleményem szerint a következő néhány évnek is az lehet a feladata, hogy bajnokságról-bajnokságra lépdeljünk előre és ez hosszútávon stabil NBI-es tagságot.

 • (FTC)
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi NB I

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek