Csatlakozás

Dunaújvárosban bemutatkozott az új edző!

Férfi NB I

Dunaújvárosban bemutatkozott az új edző!

Zdravko Zovko lett a DKKA felnőtt csapat vezetőedzője!

A magyar kézilabdát jól ismerő Zdravko Zovko lett felnőtt együttesünk vezetőedzője. A horvát szakember megbizatása egyelőre a szezon végéig szól.

Mint azt minden dunaújvárosi kézilabda drukker tudja, az elmúlt hét csütörtökön edzőváltás mellett döntött a klubvezetésünk, mely felmentette a munkavégzés alól felnőtt együttesünket 2011 óta irányító Mátéfi Esztert. Helyére ideiglenesen György László másodedzőt nevezte ki a csapatvezetés, azzal a kitétellel, hogy a lehető leghamarabb igyekszik megtalálni Mátéfi Eszter utódját.

Sokat nem kellett várni azonban arra, hogy kideürljön, ki irányítja a jövőben csapautnkat, ugyanis a klubvezetés ma délután hivatalosan is bejelentette, hogy a horvát Zdravko Zovko ül le a kispadra.. A 60 éves szakember játékosként olimpiai aranyérmet szerzett, s edzőként is kiváló együtteseket irányított. 1990-től a Badel Zagreb csapatát vezette, majd 1993-tól a horvát válogatott szövetségi kapitánya volt. 1995-98-ig a szlovén Celjét, majd ismét a zágrábiakat edzette, 2000-ben szerződött Veszprémbe, ahol hét éven keresztül volt a bakonyiak szakvezetője. Ezt követően egy évig volt a horvát nemzeti csapat szövetségi kapitánya, majd három évig a Podravka Vegeta női együttesénél dolgozott, ahol csapatunk kiválósága, Bulath Anita is a játékosai közé tartozott. Horvátország után az oroszok felé vette az irányt, 2014-ig a Zvezda Zvenigorod szakvezetője volt, s közben a horvát válogatott másodedzői posztját is betöltötte.

Zdravko Zovko érkezését ma délután jelentette be Szemenyei István, akadémiánk ügyvezetője, s mint azt elmondta, nagyon hamar sikerült megállapodniuk a horvát szakemberrel, akitől igen sokat remélnek.
“Úgy gondolom, hogy nem nagyon kell bemutatni Zdravko Zovkot a kézilabdát szerető közvéleménynek, hiszen sportolóként és edzőként is nagyon sok sikert ért el, elég ha csak annyit mondok, hogy a Veszprémben eltöltött hét éve alatt beírta magát a magyar kézilabda történelemkönyvébe is. Abban bízunk, hogy az akadémia történetében új fejezet kezdődik a mai nappal, hiszen szeretnénk a mentalitását, a küzdőszellemét és a játékhoz való filozófiáját átültetni, meghonosítani a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiánál. Úgy gondoljuk, hogy négy év után mindenképpen szükséges egyfajta frissítés, s az a családias hangulat, ami mindig is jellemezte a dunaújvárosi kézilabdát, úgy maradjon meg, hogy közben kaput nyitunk egy másik kézilabda kultúrának, s egy határon túli, de a magyar kézilabdát kiválóan ismerő szakembert állítunk csatasorba. Rendkívül gyors és intenzív tárgyaláson vagyunk túl, mely célirányos volt a részünkről. Mindössze egy személyes találkozásra volt szükség, majd néhány levélváltásra, hogy megegyezzünk. Fontos, hogy nem az anyagiak játszották a főszerepet a tárgyalásban, ez a témáinknak mintegy tíz százalékát érintette, kilencven százalékban sportszakmai kérdésekről beszélgettünk. A mester ismeri a szakmai stábot, mely itt dolgozik Dunaújvárosban, s maradéktalanul el is fogadja azt, s természetesen a játékoskeretet is megismerte, amennyire lehet, s nagyon gyorsan még jobban meg is fogja ismerni. Izgalommal várjuk, hogyan működik majd együtt György Lászlóval, akivel nem titkoltan hosszú távú terveink vannak. egyelőre 2016. június 30-áig kötöttünk szerződést, s úgy egyeztünk meg, hogy kölcsönösen megismerve egymás munkáját, a tél végén, a tavasz elején fogunk tárgyalni a reménybeli folytatásról. Az elvárásunk az, hogy közönségszórakoztató, lendületes, dinamikus lássunk minden egyes mérkőzésen, s a kerethez tartozó széles taktikai repertoárt ültesse át gyakorlatba a mester és továbbra is szeretnénk megvalósítani a fiatalok fokozatos beépítését a felnőtt csapatba. Az eredményekkel kapcsolatos célkitűzéseink nem változtak, vagyis a bajnokság végén az első négy hely valamelyikének megszerzését várjuk el a csapattól és szeretnénk a nemzetközi kupában is minél tovább menetelni.” – árulta el Szemenyei István.

A sajtótájékoztató végén röviden bemutatkozott együttesünk új vezetőedzője is, aki tisztában van azzal, hogy egy komoly presztízsű csapat irányítását vette át.
“Nagyon szépen köszönöm a klub vezetőinek bizalmát, ez nagyon fontos egy edzői munka kezdetén. Tudom, hogy hova érkeztem, a magyar női kézilabda nagyon erős klubszinten is, de én nagyon boldog vagyok, hogy itt dolgozhatok. A munkában hiszek, s abban, hogy az elvégzett munkát majd az eredmények igazolják, ezért biztos, hogy mi is nagyon keményen fogunk dolgozni a jövőben.” – zárta bemutatkozását Zdravko Zokvo. A horvát szakember ezt követően gyorsan magához is ragadta a stafétát, a csapattal tartott rövid beszélgetést követően megtartotta első edzését is, mely ugyan még jórészt az ismerkedésről szólt, de holnaptól már az érdemi munkába is belevág együttesünkkel.
(DKKA)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi NB I

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek