Csatlakozás

Hat gólos veszprémi előny a döntőben

K&H férfi kézilabda liga, döntő, 1. mérkőzés: TELEKOM VESZPRÉM-MOL PICK SZEGED 23-17 (8-10)

Férfi NB I

Hat gólos veszprémi előny a döntőben

K&H férfi kézilabda liga, döntő, 1. mérkőzés:
TELEKOM VESZPRÉM-MOL PICK SZEGED 23-17 (8-10)
Veszprém, játékvezetők: Herczeg, Südi.
VESZPRÉM: Alilovic, Mikler (kapusok), Blagotinsek, Chema Rodriguez, Gajic 4 (1), Ilics 2, Iváncsik G. 1, Lékai 4, Marguc, Nagy L. 3, Nilsson 2, Palmarsson 3, Schuch, Sulic 1, Terzics, Ugalde 3. Edző: Xavi Sabaté.
SZEGED: Sierra, Sego (kapusok), Balogh 4 (4), Bánhidi, Blazevic, Bodó 5, Bóka, Buntic, Gaber, Källman 4, Obranovic 1, Rodriguez Alvarez, Skube, Sostaric 2, Thiagus Petrus 1, Zubai. Edző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.Hétméteresek: 1/1, ill. 5/4.

Visszavágó: május 24., szerda, 18:00, Szeged

Bodó és Thiagus Petrus találatai révén két szegedi góllal kezdődött a bajnoki döntő. 4-1-es vendégvezetésnél Xavi Sabaté időt kért, majd az első negyedóra végén Lékai és Nilsson kapott lehetőséget, előbbi rögtön góllal mutatkozott be (3-5). A Szeged tovább növelte előnyét, a Veszprém alkalmanként elhamarkodottan lőtt, így 8-4-et követően ismét időt kértek a hazaiak. Ezt követően koncentráltabbá vált a hazaiak támadójátéka, így végül két gólos előnnyel vonulhattak pihenőre a vendégek, a Szeged ziccert lőhetett, de Mikler védett (8-10).

Szünet után tovább zárkózott a Veszprém, és a 37. percben Nagy László találatával 11-11 lett az állás, 0-0 után először volt döntetlen a találkozó. A Szeged emberhátrányban játszva szerezte vissza a vezetést, de Lékai találatával először vezetett a Veszprém a 44. percben, Juan Carlos Pastor rögtön időt is kért. Ilics a pályára visszatérve gyors egymásutánban kétszer is betalált, Mikler pedig tovább halmozta a bravúrokat, Sierra viszont a másik kapuban nem tudta átmenteni első félidei remeklését a folytatásra, a Szeged ráadásul támadójátékban is alulmaradt ellenfelével szemben. 20-16-nál Balogh büntetőjét hárította Alilovic, fáradni látszott a Szeged, Lékai Indításgóljával 22-16 lett az állás. Hat gólos előnyét a hajrában is megőrizte a hazai csapat, így komoly előnyt szerzett a szerdai szegedi visszavágóra. A találkozót követően elbúcsúzott a veszprémi közönségtől a klub két, egyaránt 15-szörös magyar bajnok játékosa, Iváncsik Gergő és Gulyás Péter, a két klubikont a csapattársak a nyakukban vittek körbe a közönség ovációja közepette.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi NB I

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Jól sikerült bemutatkozás

Szerző 2018-02-22
Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13