Csatlakozás

Jön a Liga Kupa

Férfi NB I

Jön a Liga Kupa

A férfi NB I ez évben bevezetett – rájátszás nélküli – bajnoki rendszerében csökken a csapatok mérkőzésszáma, így számukra a Magyar Kézilabda Szövetség új versenysorozatot szervez Liga Kupa néven.A bajnokság célja a nemzetközi kupában csapatot nem indító sportszervezetek mérkőzésszámának növelése, valamint a kézilabda sportág további népszerűsítése és kulturált szórakozási lehetőség megteremtése a nézők számára.

A Liga Kupa résztvevői az NB I osztályban szereplő, de nemzetközi kupában nem versenyző férfi csapatok, valamint azok az alacsonyabb osztályú csapatok, melyek neveznek a kupára. A sorozat lebonyolítása vegyes versenyrendszerű. A csapatok a nevezők kerültek besorolásra. A csoportok győztesei továbbjutnak és oda-visszavágós rendszerben döntik el az 1-3. helyezések sorsát. A Liga Kupa dobogós helyezettjei pénzdíjazásban is részesülnek, melynek összegét az MKSZ később határozza meg.

A versenysorozat nyílt, arra alsóbb osztályban szereplő együttesek is beadhatták nevezésüket. Két NB I/B-s csapat – a PLER és a Dabas – élt is a kínálkozó lehetőséggel, így októberben két csoportban öt-öt gárda kezdi el a küzdelmeket.

A csoportbeosztások:

A csoport:Balmazújvárosi KK,B.Braun Gyöngyös,Sport36-Komló,Eger SBS-Eszterházy SE,Dabas KC VSE.

B csoport:Mezőkövesdi KC,Orosházi FKSE-LINAMAR,Váci KSE,Ceglédi KKSE,PLER-Budapest.

A csoportmérkőzéseket követően a csoportok 1-2. helyezettjei elődöntőt játszanak a másik csoport 1-2. helyezettjei ellen (A1-B2, B1-A2), majd az elődöntő két győztes csapata játssza a döntőt. Valamennyi párharc oda-visszavágós lebonyolítási formában történik.

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi NB I

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Lele Ákos Orosházán folytatja

Szerző 2018-05-18

Átigazolási hírek

Varsandán Milán újra Gyöngyösön

Szerző 2018-05-18