Csatlakozás

Beharangozó: Veszprém ­ Breszt

Férfi SEHA

Beharangozó: Veszprém ­ Breszt

Ismerős ellenfél érkezik Veszprémbe szombaton, hiszen a Breszttel éveken át vívtunk csatákat a SEHA Ligában. Az ott töltött 3 év alatt kétszer is előfordult, hogy csak büntetőkkel sikerült legyőznünk a fehéroroszokat az elődöntőben.

Idei szezonbeli találkozásunkkor nem volt ennyire szoros a csata, a csoport 3. fordulójában 26:29-re nyertünk Fehéroroszországban. Csapatunk leggólerősebb játékosa Lékai Máté volt, aki 8 gólig jutott. A Bresztnél Petar Djordjic volt a legeredményesebb, akinek 7 találat fűződik a nevéhez. Ez volt az első találkozója a két együttesnek a legrangosabb európai kupa porondon, így az örök mérleg jelenleg 1:0 a Veszprém javára.

A fehérorosz bajnokságot vezeti szombati ellenfelünk, 1 ponttal az SKA Minsk előtt. Ott 18 alkalommal léptek pályára, amiből 15 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség született.
A Bajnokok Ligájában a 6. helyen áll a fehérorosz bajnok. Eddig 11 meccset játszottak ebben a szezonban, amin 3 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség a mérlegük. Nyertes találkozóik a Kielce, az Aalborg és a Celje ellen születtek. Ebben a sorozatban is Petar Djordjic lövi a csapat góljainak nagy részét, itt jelenleg 43-nál tart.

Az „Építők” legutóbb egy hete léptek pályára, a magyar bajnokságban fogadták a Váci KSE együttesét. Az összecsapást magabiztosan húzta be a Veszprém, 42:21-re. A Bajnokok Ligájában legutóbb rangadót bukott a csapat a Kiel ellen idegenben. A 22:20-ra elveszített találkozón Manaskov és Marguc volt a legeredményesebb csapatunkból, egyaránt 4 gólt szeretek.
Ljubomir Vranjes: Jó lesz végre újra hazai pályán szerepelni a Bajnokok Ligájában. Egy jó csapat ellen lépünk pályára, akinek a védelme is remek. Fontos 2 pontért játszunk majd szombaton, hiszen továbbra is szeretnénk minél jobb helyen végezni a csoportban. 100%-osan készülünk erre a találkozóra.
Lékai Máté: Az első hazai BL meccsünk lesz az idei évben. Mindenképpen javítani szeretnénk a Kiel elleni fiaskót. Csak a győzelem elfogadható, és remélem, hogy jól fog menni a játék a csapatnak, valamint személy szerint nekem is. Bízom benne, hogy teltház lesz, és ugyanolyan hangulat lesz, mint minden találkozón ősszel.
(Veszprém)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi SEHA

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek