Csatlakozás

Egy gólos előnnyel várhatjuk a vb-selejtező hazai visszavágóját

Férfi VB

Egy gólos előnnyel várhatjuk a vb-selejtező hazai visszavágóját

Bár komolyabb előnyre is szert tett a találkozó során a szerbek elleni idegenbeli vb-selejtezőn a magyar férfi válogatott, végül egy gólos győzelmet aratott. A visszavágóra szerdán Veszprémben kerül sor.
Férfi világbajnoki selejtező, 1. mérkőzés:
SZERBIA-MAGYARORSZÁG 25-26 (8-13)
Kraljevo, 1300 néző.V: Hansen, Pettersen (norvégok).
SZERBIA: Arszics, Marjanac (kapusok), Beljanszki, Djukics 2, N. Ilics 4, Marjanovics, Marszenics 2, Mitrovics, Mladenovics, Nenadics 10 (5), Rnics, Sesum 3, I. Sztankovics 1, Sz. Sztankovics 1, Vejin, Zelenovics 2. Szövetségi kapitány: Dejan Perics.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Fazekas (kapusok), Ancsin 3, Balogh, Bánhidi 1, Bodó, Császár 2, Gulyás 1, Ilyés 1, Iváncsik G., Iváncsik T. 6 (3), Lékai 4, Nagy K. 3, Nagy L. 4, Schuch, Zubai 1. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 4/3.

Mikler védésével és Nagy László góljával kezdődött a találkozó Kraljevóban, alig félház előtt. Nagy Kornél és Lékai is betalált, miközben a szerbek lövései vagy elakadtak Miklerben, vagy a lécen csattantak, remekül kezdtünk tehát, 4-0-nál ráadásul Dejan Perics időt is kért. Végül a 8. percben született meg az első hazai találat, Lékai újabb két góljával tartottuk a négy gólos előnyt, Szerbia pedig kapust cserélt, Marjanacot Arszics váltotta. 7-5-re zárkóztak a szerbek emberelőnyben, a mieinknél Bánhidi, Ancsin és Iváncsik Tamás, majd Császár Gábor is lehetőséget kapott. Fazekas büntetőt hárított, támadásban Ancsin kétszer is betalált, egyenletes, jó teljesítménnyel öt gólos előnnyel zártuk az első félidőt.

Szünet után sem változott a játék képe, a mieink védelme masszív maradt, 17-9-es magyar vezetésnél a 37. percben ismét időt kért Dejan Perics. Kettős emberelőnyben feltámadt a szerb válogatott, öt gólra felzárkózott, majd 18-14-es állásnál Xavi Sabaté időt kért. Sokat hibáztak a mieink, két gólra felzárkóztak a szerbek, akik felpörögtek, agresszív, nyitott védekezésük révén labdákat szereztek és ki is egyenlítettek, teljesen leblokkolt a magyar válogatott. 20-19 után Ancsin végre betalált, 21-20-as vezetésnél kezdődött meg az utolsó tíz perc – magyar emberhátránnyal, Zubai ugyanis harmadszor is a két perces kiállítás sorsára jutott. Négy perccel a mérkőzés vége előtt döntetlen állásnál Ancsint kiállították, de Nenadics fölé ejtette a büntetőt. Császár emberhátrányban betalált, majd a szerbek kértek időt (23-24). Djukics egyenlített, de Ilyés betalált, majd két perccel a vége előtt kiegészültünk. Bánhidi Nagy László passzából lőtt fontos gólt, majd Marszenics talált be. Az utolsó akciónkból nem szereztünk gólt, de Mikler hárította Nenadics utolsó lövését, így egy gólos előnyből várhatjuk a szerdai veszprémi visszavágót!

Xavi Sabate: – Jól játszottunk az első félidőben, tudtunk indítani, sikerült könnyű gólokat szerezni. A második félidőben tíz perc elteltével a kettős emberelőnyét Szerbia kihasználta, Nenadics nagyon jól játszott, irányította a csapatát. Boldogok vagyunk, mert itt nagyon nehéz vendégként győzni. Igazán nehéz mérkőzés vár még ránk Veszprémben.

Dejan Perics: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, mert a magyarok idegenben is győzni akarnak. Gyengén kezdtünk, különösen védekezésben, amikor hátul feljavultunk, onnantól volt esélyünk felzárkózni. A csapatunk nyolc gól hátrányban sem omlott össze, ennek köszönhetjük, hogy tisztes vereséget szenvedtünk, de ez az eredmény nem túl biztató számunkra.

Schuch Timuzsin: – Nagyon izgalmas mérkőzést láthattak a nézők. Kiválóan kezdtünk, a második félidőt ugyanúgy folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. A meccs képe ott fordulhatott meg, amikor kettős emberhátrányba kerültünk, és a hazaiak három gólt hoztak rajtunk. Kicsit megakadt a támadójátékunk, és ekkor közelebb tudtak kerülni hozzánk. De nagyon örülök, hogy itt, Szerbiában sikerült nyerni, reméljük, Veszprémben is győzünk.

Petar Nenadics: – Hiába dolgoztunk le nyolc gól hátrányt, örülni semmi okunk, mert itthon kaptunk ki. Igaz, a küzdőképességünket legalább megmutattuk, de nagy esélyt szalasztottunk el arra, hogy kijussunk a vb-re.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi VB

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13