Csatlakozás

Férfi junior válogatott: cél a világbajnokság!

Férfi VB

Férfi junior válogatott: cél a világbajnokság!

A magyar férfi junior válogatott hétvégén Ausztriában szerepel világbajnoki selejtező tornán, amelyen a házigazdák, valamint Montenegró és Csehország ellen lép pályára. A csoport győztese vehet részt a nyári algériai U21-es világbajnokságon.

A „sok szerencsét” helyett-mellett manapság jobbulást kell kívánni a férfi junior kézilabda-válogatott tagjainak, Az eleve is foghíjas együttes ugyanis a korábbi kihívások mellett újakkal küzd. Juhász Ádám és Ligetvári Patrik azért nem szerepel az ausztriai selejtezőn, mert a felnőttválogatottal készül a franciaországi világbajnokságra (ez örvendetes), Bartók Donát pedig még csak kilábalóban van a kézsérüléséből (ez kevésbé).

A társaság visszakapta a kulcsember Győri Mátyást, de ő betegség után próbál felépülni.

„Matyi igazi sportember, aki mindent alárendel a válogatottnak, így biztosan játszik a selejtezőn, ám még vissza kell nyernie az erőnlétét, hiszen legyengülve tért vissza – ad körkép helyett kórképet Gyurka János szövetségi edző. – Fekete Dávid bokaficammal küzd, míg a társaság több mint fele erősen náthás. Reméljük, hogy azért az első, pénteki meccsig mindenki rendbe jön.”

Az együttes a fent már vázolt okok miatt eleve átalakított koncepció szerint gyakorolt, a betegségek pedig hátráltatták a társaságot abban, hogy teljes mértékben elvégezzék a tervezett munkát. A mester azonban bízik abban, hogy erős akarattal sikerül úrrá lenni a nehéz helyzeten.

Nem babra megy a játék, a korosztály 2017-ben búcsúzik az utánpótlástól, és mindenki a junior-világbajnoki részvétellel köszönne el a „fiatal évektől”. Péntektől vasárnapig sorrendben Ausztria, Montenegró és Csehország válogatottja próbálja megakadályozni ezt.

„Jelenleg kizárólag Ausztria ellen készülünk, mindenképpen győztesen akarjuk elhagyni ellenük a pályát. Egyik ellenfelünkkel sem találkoztunk még, de az osztrákokról szereztünk videófelvételt. Meglepően magas, két méter feletti játékosok alkotják a csapatot, amely dinamikus, jó kézilabdát játszik. Távolról és a vonalról egyaránt veszélyesek, nagyon kell koncentrálnunk.”

Ami a másik két vetélytársat illeti: Gyurka szerint Montenegró tipikus délszláv kézilabdát képvisel, a csehek pedig fizikumban mindenki felé nőnek. Húzóemberük az a Stanislav Kasparek, aki hétről hétre gólerősen szerepel a Balatonfüred felnőttcsapatában is.

„Három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom a fiúkban. Szita Zoltán két évvel fiatalabb a korosztálynál, mégis jól szerepelt a dabasi tornán. Schmid Péter alázatosan és fegyelmezetten játszott, Füzi Dániel pedig alapember lett védekezésben. Elszántan készülünk, reméljük, hogy az akaratot és a Dabason mutatott jó játékot téthelyzetben, tempókézilabdában is meg tudjuk mutatni. A fiúk pozitívan gondolkodnak és eltökéltek, ezért bízom a sikerben.”

(utánpótlás.hu)

A magyar férfi junior válogatott keret:
Kapusok: RÓZSAVÖLGYI Gergő (Balatonfüredi KSE), PÁSZTOR Imre (MOL-Pick Szeged)
Jobbszélsők: DÉBER Bence (Balatonfüredi KSE), VARJU Martin (Csurgói KK)
Jobbátlövők: KOVÁCS Bence (Mezőkövesdi KC), TÖRÖK Ádám (NEKA)
Irányítók: MIKITA Bence (NEKA), SCHMID Péter (Telekom Veszprém)
Beállók: FÜZI Dániel (Telekom Veszprém), KOVÁCS Márk (NEKA), NEMES Richárd (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: GÁBOR Marcell (NEKA), GYŐRI Mátyás (Balatonfüredi KSE), SZITA Zoltán (Telekom Veszprém)
Balszélsők: FEKETE Dávid (Telekom Veszprém), SZILÁGYI Dávid (Balatonfüredi KSE)

FÉRFI JUNIOR-VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, 6-OS CSOPORT, MARIA ENZERSDORF (AUSZTRIA)
Január 6.
17.00 Csehország–Montenegró,19.00 Ausztria–Magyarország
Január 7.
16.00 Magyarország–Montenegró,18.00 Ausztria–Csehország
Január 8.
11.00 Magyarország–Csehország,13.00 Ausztria–Montenegró

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi VB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek