Csatlakozás

A férfi vb sorsolása

Férfi VB

A férfi vb sorsolása

Elkészitették Koppenhágában a Dániában és Németországban 2019. Január 10 és 27 között rendezendő 26.férfi vb sorsolását. A 2. kalapból húzott magyar együttes a koppenhágai D-csoportba került, és Svédországgal, Katarral, Argentínával, Egyiptommal és Angolával mérkőzik meg a torna első szakaszában.
Férfi világbajnokság, 2019. január 10-27.

Csoportbeosztás:
A-csoport (Berlin): Franciaország, Oroszország, Németország, Szerbia, Brazília, (Dél-)Korea*
B-csoport (München): Spanyolország, Horvátország, Macedónia, Izland, Bahrein, Japán
C-csoport (Herning): Dánia, Norvégia, Ausztria, Tunézia, Chile, Szaúd-Arábia
D-csoport (Koppenhága): Svédország, Magyarország, Katar, Argentína, Egyiptom, Angola

A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe.

* A Nemzetközi Kézilabda Szövetség célja, hogy Dél-Korea és a Koreai NDK közös koreai csapattal induljon a világbajnokságon.

Csoportmérkőzések: január 10-17.
Középdöntő (Köln, Herning): január 19-23.
Elődöntők (Hamburg): január 25.
Helyosztók (Herning): január 26., 27.

A világbajnokság győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek részt vehetnek a 2020 tavaszán sorra kerülő olimpiai selejtezőn.

– Nyilván nem kívánságműsor egy vb-sorsolás, de úgy vélem, nem lehetünk elégedetlenek, hiszen kiegyensúlyozott a CD-ág, a csoportunkban pedig úgy vélem, akár az első kettő között is végezhetünk – mondta el Marosi László, az MKSZ alelnöke. – Továbbjutásunk esetén a középdöntő első négy csapata közé kerülés a cél, hiszen ez azt jelentené, hogy a legjobb nyolc között végzünk, ami szinte olimpiai selejtezőt ér, mivel az első hét helyezett kivívja a kvalifikációs tornán való részvételt. Erre is jó esélyt látok, hiszen a skandináv csapatok mellett esélyesek lehetünk a legjobbak közé kerülésre.

Szeretnénk a magyar szurkolókat segíteni, hogy minél többen eljussanak a világbajnokságra, elsősorban hasznos információkkal, diplomáciai segítséggel, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy Dánia hagyományos kézilabdás helyszín, ugyanakkor azt szeretnénk, ha minél több magyar drukkolna a helyszínen a válogatottnak, hiszen rendkívül nagy segítséget nyújtottak a szlovénok elleni selejtezőkön is, a világbajnokság pedig meghatározó a 2020-as olimpiai kvalifikáció szempontjából – hangsúlyozta Novák András, az MKSZ főtitkára.
(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi VB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek