Csatlakozás

Könnyed győzelem Szaúd-Arábia ellen

Férfi VB

Könnyed győzelem Szaúd-Arábia ellen

A világbajnokság csoportmérkőzéseinek 4. fordulójában mondhatni kötelező győzelmet aratott a magyar válogatott Szaúd-Arábia ellen. A lényegi kérdés már a félidőre eldőlt a 7 gólos vezetéssel, de a mieink nem engedtek ki, és 13 góllal győzték le ellenfelüket.

A mérkőzés legjobbjának a 9 gólig jutó Császár Gábort választották meg.
érfi világbajnokság, C-csoport, Rouen, 4. forduló:
Szaúd-Arábia-Magyarország 24-37 (10-17)
V.: Licis, Sondors (lettek).
Szaúd-Arábia: Mo. Alsalem, Alsaeed, Almutairi (kapusok), Abu Alrahi 1, Alabas 1, Alabbas 1, Alabdulali 3, Alhammad, Aljanabi 2, Alkhadrawi 4, Almohsin 7, Alobaidi, Ma. Alsalem 2, Mo. Alsalem 2, Alzaer 1, Saeed. Szövetségi kapitány: Nenad Kljaic.
Magyarország: Mikler, Fazekas (kapusok), Ancsin 2, Balogh 1, Bánhidi 4, Bodó 2, Császár 9 (4), Gulyás 4, Harsányi 1, Jamali 2, Juhász 3, Lékai 4, Ligetvári 1, Schuch, Szöllősi Sz. 2, Zubai 2. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.Hétméteresek: 1/0, ill. 5/4.
Mikler kezdett a kapuban a mieinknél, az első gólt pedig Gulyás szerezte. Az ellenfél 4-0 után talált be először. Mikler ziccereket védett, 7-1-nél időt kért az arab csapat. Ez megtette hatását, három gólra zárkózott az ellenfél, Császár, Jamali, majd Bánhidi is lehetőséget kapott. A rivális kapusa, Alsalem több magyar próbálkozást is hárított, de szünetre hét gólos előnnyel vonulhatott a magyar válogatott.

Szünet után Fazekas állt a magyar kapuba, aki rögtön hárított egy ziccert. A szaúdiak hét mezőnyjátékossal próbálkoztak támadásban, de Gulyás labdaszerzéseket követően egy perc alatt kétszer is betalált az üres kapuba, majd Ancsin lőtt óriási gólt, így a 36. percben először nőtt tíz gólra a magyar előny. A 37. percben időt kért az ellenfél (12-23), majd felváltva estek a gólok, a mieinknél főként Császár volt eredményes. Császár, majd Gulyás és Ancsin is pihenőt kapott az utolsó negyedórára, Lékai, Harsányi és Balogh kapott lehetőséget. Az utolsó percekben már nyugodtan kézilabdázhatott a magyar válogatott, amely végül 13 góllal győzött, pénteken pedig Fehéroroszország ellen biztosíthatja be a csoport 3. Helyét.
Xavi Sabaté: – A célunk a védelmünk, védekezésünk fejlesztése volt, ez sikerült is ezen a mérkőzésen. Sok labdát szereztünk, mindenki játszhatott, mindenki pihenhetett, ami fontos volt az utolsó csoportmérkőzésünk előtt. Mostantól a Fehéroroszország elleni találkozóra koncentrálunk.

Császár Gábor: – Szimpatikus csapat ellen léptünk pályára, olyan könnyű győzelmet szerettünk volna aratni, amelyet végül sikerült is. Örülök annak is, hogy jobb formába lendültem, jó úton haladunk, előreléptünk, készülünk tovább.
(MKSZ)
Fehéroroszország-Németország 25-31 (16-16)
D-csoport:Argentína–Egyiptom 26–31 (10–13),Dánia–Bahrein 30–26 (17–13)
A-csoprt:Norvégia–Brazília 39–26 (18–13),Lengyelország–Japán 26–25 (9–11),Oroszország–Franciaország 24–35 (11–16)
B-csoport:Szlovénia–Tunézia 28–28 (15–13),Angola–Izland 19–33 (8–6)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi VB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek