Csatlakozás

Legyőztük az olimpiai bajnokot!

Férfi VB

Legyőztük az olimpiai bajnokot!

Hatalmas bravúrt bemutatva, végig fegyelmezetten játszva legyőzte a magyar válogatott az aktuális olimpiai bajnok dán csapatot ezzel bejutva a világbajnokság negyeddöntőjébe. A dánok egyszer sem vezettek a mérkőzés folyamán, a félidőben 1 gól volt a különbség. A második játékrészben többször is megléptek a mieink 3-4 góllal, de a végjátékra egyenlő állással érkeztek meg a csapatok. A legvégén nagyon okosan játszva sikerült a bravúr és 2 góllal legyőztük a nagy nevekből álló skandináv csapatot. Folytatás kedden 17 órakor Norvégia ellen a negyeddöntőben.

Férfi világbajnokság, nyolcaddöntő:
Magyarország-Dánia 27-25 (13-12)
Albertville, V.: Boualloucha, Khenissi (tunéziaiak).
Magyarország: Mikler, Fazekas (kapusok), Ancsin 2, Balogh 4, Bánhidi, Bodó 3, Császár 2, Harsányi 1, Jamali 4, Juhász 4, Lékai 6, Ligetvári, Nagy L. 1, Schuch, Szöllősi Sz., Zubai. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.
Dánia: N. Landin, Green (kapusok), Andersson, Damgaard 3, Hansen 8, Kirkelökke, M. Landin 1, Lindberg, Mortensen 2, Möllgard, Nöddesbo, Olsen, Söndergaard 4, Svan 6, H. Toft Hansen 1, R. Toft Hansen. Szövetségi kapitány: Gudmundur Gudmundsson.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc.Hétméteresek: 2/0, ill. 1/1.

A magyar válogatott néma megemlékezéssel fejezte ki részvétét és együttérzését a pénteki olaszországi buszbaleset magyar áldozatainak hozzátartozói felé a magyar-dán nyolcaddöntő előtt. Mikler kezdett a kapuban, Nagy László is a kezdők között volt, védekezésben a pályán volt, és Bodó átlövés-, valamint Juhász indításból szerzett góljával rajtolt a találkozó. Lékai kétszer is betalált egyéni akcióból, 4-1-re vezettünk az 5. percben, miután Mikler is hárított hármat az első négy dán próbálkozásból. 4-2-t követően Landin hárította Harsányi büntetőjét, Bodó azonban betalált. Jól játszott a magyar válogatott, 7-4-es vezetésünknél az első negyedórát követően időt kért a dán együttes. Szöllősi és Jamali, majd Ancsin és Bánhidi kapott lehetőséget, Nagyot viszont teljesen jogtalanul állították ki. Hansen találatával a 21. percben egyenlítettek a skandinávok. Balogh Toft Hansennel ütközött, ápolás miatt nem jöhetett vissza három támadásig, de Lékai 4. góljával ismét mi vezettünk. Lékai szemfüles gólt szerzett egy labdaszerzést követően a 28. percben (12-11), ezúttal a magyar támadójáték sokkal hatékonyabb volt, mint a fehéroroszok ellen, így egy gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

Szünet után Balogh kétszer is betalált, Juhász büntetőjét viszont védte Landin, de a Tatabánya játékosa ezt követően akcióból bevette a dán kaput. Bodó is betalált, igaz, lövését követően megcsúszott és ápolni kellett. Jamali passzívnál lőtt góljával a 42. percben 19-16-ra vezettünk, Mikler pedig halmozta a bravúrokat, átlövést, ziccert, szélről leadott lövést védett, eksztázisban kézilabdázott. 21-17-nél időt kértek a dánok, negyedórával a vége előtt, majd Xavi Sabaté szólt csapatához az 51. percben 22-19-nél. Sajnos megállt a magyar támadójáték, 23-23-nál egyenlített az ellenfél, majd Császár érkezett a pályára, a mérkőzésen először, Juhász pedig betalált. Az utolsó 5 percben Landin egyenlített szélről, majd Balogh talált be. Két támadást is kivédekeztek a mieink a fordulásból pedig Császár dobott gólt. Az utolsó percre 2 gólos magyar vezetéssel fordultak a csapatok, időt is kértek a dánok. Hansen szépített fél perccel a vége előtt, Xavi Sabate időt kért. A dánok kijöttek emberfogásra, de okosan passzolgatva ziccerig játszottuk, Császár nem hibázott, és 27-25-re legyőztük az olimpiai bajnok dán válogatottat. A negyeddöntőben Norvégia lesz az ellenfelünk január 24-én 17:00-kor.

Xavi Sabaté: – Először is, szeretném kifejezni részvétemet az olaszországi buszbalesetben elhunyt diákok hozzátartozóinak. Ma legyőztük az olimpiai bajnokot, természetesen önbizalommal folytathatjuk a tornát. A vb-felkészülés alatt jó mérkőzést játszottunk Dánia ellen, ebből is tudtunk építkezni. Nagy László védekezésbe való visszatérése rengeteget segített, mindent megváltoztatott. Nagyon boldog vagyok, készülünk a norvágok elleni negyeddöntőre.

Lékai Máté:
– Hittünk benne, hogy legyőzhetjük a teljes csapattal felálló olimpiai aranyérmest. Sikerült meglepetést szereznünk, hiszen nem mi voltunk a favoritok, igaz, a negyeddöntőben sem mi leszünk, de hasonló mentalitással megyünk tovább.

Korábbi eredmények:
Norvégia-Macedónia 34-24 (12-10),Franciaország-Izland 31-25 (14-13) a találkozót 25.000 néző látta.,Brazília-Spanyolország 27-28 (18-16),Oroszország-Szlovénia 26-32 (15-13).

A január 24-i negyeddöntőkben:
17:00 Norvégia – Magyarország (Albertville),19:00 Franciaország – Svédország(Lille),20:45 Szlovénia – Németország-Katar győztese (Párizs),20:45 Spanyolország – Horvátország-Egyiptom győztese (Montpellier)

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi VB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek