Csatlakozás

Magyar-cseh döntő a Provident Karácsony Kupán

Férfi VB

Magyar-cseh döntő a Provident Karácsony Kupán

Biztos, kilenc gólos győzelmet aratott Szlovákia ellen a vb-re készülő magyar válogatott az érdi Provident Karácsony Kupán, és pénteken a fináléban Csehország ellen lép pályára.
Provident Karácsony Kupa férfi torna, Érd, elődöntők:
Magyarország-Szlovákia 35-26 (17-13)
Érd,1000 néző.V.: Nikolov, Nacsevszki (macedónok).
Magyarország: Mikler, Fazekas, Borbély (kapusok), Ancsin 3, Balogh, Bánhidi 5, Bodó 4, Császár 6 (3), Gulyás 1, Harsányi, Iváncsik G. 3, Jamali 2, Juhász 3, Lékai 5, Ligetvári, Nagy L., Schuch, Szöllősi Szabolcs. 2, Zubai 1. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.
Szlovákia: Paul, Stochl (kapusok), Antl 2, Briatka 3, Cigan 3, Dudás 2, Duris 3, Hanták, Holdos 1, Mazák, J. Mikita, M. Mikita 1, Pales, Petro 2, Urban 3 (1), Volentics 6 (4). Szövetségi kapitány: Martin Lipták.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 7/5.

A Provident Karácsony Kupát Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, a Magyar Kézilabda Szövetség részéről pedig Novák András főtitkár és Horváth Gabriella főtitkár-helyettes, az Európai Kézilabda Szövetség Végrehajtó Bizottságának tagja köszöntötték Andorka Sándort, aki 2016 novemberében működött közre utoljára az EHF delegátusaként, ezzel lezárult több évtizedes, rendkívül eredményes munkájának egy fejezete a nemzetközi kézilabdázásban. Hosszú éveken keresztül volt az EHF versenybizottságának tagja, óriási szerepet játszott a játékvezetők képzésében is. Az európai szövetség alapszabálya értelmében azonban a novemberi kongresszuson már nem volt újraválasztható az EHF tisztségviselőjének. Az EHF a szervezet special awardjával tüntette ki a kiváló magyar sportdiplomatát, akinek további jó munkát és jó egészséget kívánunk!

A mieink a Fazekas – Harsányi, Ancsin, Bánhidi, Ligetvári, Zubai, Iváncsik csapattal kezdtek védekezésben, Ligetvárit Bodó, Zubait pedig Császár váltotta támadásban, utóbbi rögtön góllal kezdett, Fazekas pedig hárította Antl büntetőjét. Stabil védekezéssel, 6-1-gyel kezdett a magyar együttes, majd az ellenfél időt kért, és átmenetileg közelebb zárkózott, de az első negyedórát követően újra nagy előnyt, 12-6-ot mutatott az eredményjelző. Lehetőséget kapott Lékai Máté, Szöllősi Szabolcs, Jamali Iman és Juhász Máté is. A magyar válogatott tartotta előnyét, támadásban ötletes gólokkal vette be Paul kapuját, Fazekas pedig többször is bravúrral hárított. Szünetben négy góllal vezettek a mieink.

Fordulás után Fazekast Mikler váltotta a kapuban, Nagy Lászlót pedig továbbra is pihentette a szövetségi kapitány. A szlovák válogatott kezdte jobban a második félidőt, és két gólra felzárkózott a 39. percre, de a magyar csapat kontrollálta az eredményt. Iváncsik Gergő kínai figurából talált be a 45. perc végén (25-19), és az utolsó tíz percre már nem maradt sok kérdés, biztos magyar siker született.

A nap másik mérkőzésén Csehország biztosan győzte le Bahreint, így a pénteki döntőben a csehek lesznek a mieink ellenfelei.

Xavi Sabaté szövetségi kapitány: – Jó mérkőzést játszottunk Szlovákia ellen, négy edzésen vagyunk túl, örülünk az eredménynek. Fáradt a csapat az őszi terhelés miatt, így ennek megfelelően forgattam a játékosokat, Nagy László ezért nem lépett pályára, Balogh Zsolt pedig kisebb sérüléssel küzd. Csehország ellen pénteken ismét remek alkalmunk lesz a fejlődésre és a gyakorlásra.

Csehország-Bahrein 28-23 (16-12) V.: Kékes Cs., Kékes P.

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi VB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek