Csatlakozás

Magyarország férfi junior vb-t rendezhet!

Férfi VB

Magyarország férfi junior vb-t rendezhet!

A törökországi Antalyában tartotta tisztújító kongresszusát a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF). A szervezet tanácskozásán eldőlt, hogy 2021-ben Magyarország rendezheti a férfi junior (U21-es) világbajnokságot.

Az IHF elnökének ellenjelölt nélkül újabb négy évre ismét az egyiptomi Hasszan Musztafát választották, míg az első alelnök a francia Joel Delplanque lett. A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos IHF-elismerést kapott a 2016-os strandkézilabda-világbajnokság magas színvonalú megrendezéséért.
– Nagy siker számunkra, hogy megkaptuk a 2021-es férfi junior világbajnokság rendezési jogát – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára. – Folyamatosan szeretnénk Magyarországra hozni a kézilabdás csúcseseményeket, legalább 2019-ig Budapesten lesz a női Bajnokok Ligája FINAL4, jövőre női junior világbajnokságnak lehetünk házigazdái Debrecenben, pályázunk a 2022-es és a 2024-es férfi felnőtt Eb-re, és most eldőlt, hogy hazánkban kerül sor a 2021-es férfi junior vb-re is, amely a legrangosabb utánpótlás-világverseny. Igyekszünk valamennyi viadalt magas színvonalon megszervezni, jó példa erre a tavalyi strandkézilabda vb, amelyért most külön elismerésben részesült az MKSZ, ezt a színvonalat tekintjük mércének a jövőbeli magyarországi eseményeken is!

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi VB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek