Csatlakozás

Magyarország vb-résztvevő

Férfi VB

Magyarország vb-résztvevő

Óriási küzdelemben négy gólos vereséget szenvedett a magyar férfi válogatott, de összesítésben még így is jobbnak bizonyult egy találattal Szlovéniánál, így a mieink kijutottak a 2019-es dán-német közös rendezésű világbajnokságra.

Férfi vb-selejtező, visszavágó:
MAGYARORSZÁG-SZLOVÉNIA 22-26 (12-12)
Veszprém, 5500 néző. V.: Michal, Jaroslav.
MAGYARORSZÁG: Székely, Mikler (kapusok), Ancsin, Balogh 5 (3), Bánhidi 3, Bodó 1, Bohács, Bóka 2, Hornyák 3, Ilyés, Juhász, Lékai 7, Ligetvári, Nagy 1, Schuch, Sipos. Edző: Ljubomir Vranjes.
SZLOVÉNIA: Lesjak, Zaponsek (kapusok), Bezjak 2, Blagotinsek 1, Cingesar 3, Dolenec 5 (1), Janc, Kavticnik 5 (4), Mackovsek 6, Marguc, Mlakar 2, Suholeznik, Verdinek, Vlah 1, Zabic 1, Zarabec. Edző: Veselin Vujovic.
Kiállítások: 4, ill. 8.
Hétméteresek: 5/3, ill. 6/5.

Ljubomir Vranjes, Magyarország szövetségi kapitánya: – Gratulálok a magyar kézilabdának! Két nagyon nehéz meccset játszottunk egy nagyszerű csapat ellen. Az első félidőben ma jók voltunk, majd elfáradtunk, nyomás alá helyezett minket az ellenfél, de a közönség átsegített minket a nehéz helyzeteken. Több játékos is betegséggel küzdött a héten, de fantasztikusan küzdve kiharcoltuk a vb-részvételt. így külön is nagyon büszke vagyok a játékosaimra.

Székely Márton: – A gratuláció jár a szlovénoknak is, hiszen ma ők nyertek, de mi jutottunk ki a vb-re, ami óriási boldogság. A védekezésünk fantasztikus volt, klasszis játékosok játszottak előttem. Köszönöm a csapatnak az élményt és a közönségnek a fantasztikus buzdítást.

Veszelin Vujovics, Szlovénia szövetségi kapitánya: – Az öt gólos hazai vereség után tipikusan „lehetetlen küldetés”-helyzetbe kerültünk, hiszen Magyarország igazi kézilabda-ország, nagyon nehéz itt ledolgozni ekkora hátrányt. Gratulálok a magyar válogatottnak a kvalifikációhoz!

A 29-24-es magyar sikert hozó idegenbeli első meccset követően Lékai révén magyar góllal kezdődött a találkozó, a mieink kapujában a Koperben szenzációsan védő Székely kezdett. Az első tíz percben magyar és szlovén gólok váltották egymást, majd 5-4-es állásnál gól nélkül hoztunk le egy emberhátrányos szituációt. Székely ezúttal is jól állt a lábán, majd 7-4-nél a szlovénok időt kértek. Az 1. találkozóhoz hasonlóan kemény volt a küzdelem, de a mieink folyamatosan előnyben játszottak, a védekezés megfelelőnek, a támadás pedig kellően kreatívnak tűnt, bár a félidő végére kissé megállt a tudományunk. A 28. percben egyenlített az ellenfél, és végül döntetlen állásnál vonultak pihenőre a felek.

A szünetben az MKSZ két visszavonuló klasszist búcsúztatott el a nemzeti csapattól, a 179-szeres válogatott, egykori csapatkapitány Harsányi Gergelyt és az együttesben 117 alkalommal szereplő Iváncsik Tamást.

Szünet után sokáig nem esett gól, majd a 4. percben a szlovénok törték meg a jeget, de Székely továbbra is jól védett, Lékai nagy góljával pedig a 40. percre fordulva 15-14-re vezettünk, majd Ljubomir Vranjes időt kért. Lékai két perce kiállítást kapott, Juhász érkezett a helyére, negyedórával a vége előtt döntetlen állásnál a szlovénok szereztek gólt, majd Balogh hétméteresből ejtett a kapuba hosszú idő után, ezt követően akcióból is betalált. A szlovénok ebben az időszakban gyors támadásaikból eredményesek tudtak lenni, az 55. percben, magyar időkérésnél 20-22 állt a táblán. Bő három perccel a vége előtt három gólra nőtt a szlovén előny, de látszott, hogy az idegenben dobott gólok miatt a magyar csapat még öt gólos vereség esetén is továbbjut. Lékai szép gólt lőtt, Kavticnik hetesbőlt volt eredményes. Végül négy gólos szlovén győzelem született, így a magyar válogatott kijutott a világbajnokságra!

Az 1. mérkőzésen: Szlovénia-Magyarország 24-29 (14-13)

Összesítésben 51-50 Magyarország javára.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi VB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek