Csatlakozás

Norvégia jobbnak bizonyult

Férfi VB

Norvégia jobbnak bizonyult

Gyorsabban és pontosabban játszott a magyar válogatottnál a norvég együttes a franciaországi világbajnokság negyeddöntőjében, így a mieink három gólos vereséggel búcsúztak a tornától, és a 7-8. helyen végeztek, megfelelve az előzetesen kitűzött hivatalos célnak.

Férfi világbajnokság, Franciaország, negyeddöntő:
Norvégia-Magyarország 31-28 (17-10)
Albertville,4000 néző.V.: Geipel, Helbig (németek).
Norvégia: Christensen, Bergerud (kapusok), Björnsen 4, Gullerud, Hansen 6, Hykkerud 1, Johannessen 1, Jondal 3, Lindboe, Myrhol 4, O’Sullivan 1, Overby, Rod, Sagosen 5 (1), Tangen 1, Tönnesen 5. Szövetségi kapitány: Christian Berge.
Magyarország: Mikler, Fazekas (kapusok), Ancsin, Balogh, Bánhidi 6, Bodó 5, Császár 11 (6), Harsányi 3, Jamali, Juhász 1, Lékai 1, Ligetvári, Nagy L. 1, Schuch, Szöllősi Sz., Zubai. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.
Kiállítások: 14, ill. 6 perc.Hétméteresek: 1/1, ill 6/6.

Negyeddöntőt legutóbb négy éve, győztes negyeddöntőt pedig 1997-ben játszott a magyar válogatott világbajnokságon. A mérkőzés súlyát már a felvezetés is jelezte: az eddigiekkel ellentétben a játékosokat egyenként szólították az elsötétített csarnok játékterére, fejlámpák kíséretében.
A norvég együttes kezdte a találkozót, a mieinknél Mikler, valamint Harsányi, Nagy, Zubai, Ligetvári, Szöllősi, Juhász kezdett, Az első gólunkat gyors akcióból Nagy László szerezte, igaz, támadásban felállt fal ellen csapatkapitányunkat, Szöllősit és Ligetvárit Lékai, Jamali és Balogh váltotta, a norvégok a várakozásoknak megfelelően gyors tempóban játszottak, a mieink többször belehibáztak támadásban, így az ellenfél hamar 6-1-es vezetésre tett szert. Xavi Sabaté időt is kért a 7. percben. Császár jött be irányítóba, majd büntetőből be is talált. Jamalit Bodó váltotta, a magyar együttes azonban nem találta a rést a norvég falon, amikor pedig Császár szép egyéni akcióból betalált, rögtön lekontrázták a válogatottat a skandinávok. Juhász indításgólját követően Tönnesen kapott két perces büntetést, de Harsányit is kiállították. A mieink pedig hat gólos hátrányban voltak az első negyedórát követően. Bodó gólját követően Mikler nagy bravúrral hárított, Harsányi pedig indításgólt szerzett, de ez is csak a hátrány öt gólosra csökkentésére volt elég. Bánhidi beállása után kétszer is betalált, fölzárkózhattunk volna három gólra, ám két labdaeladást követően 14-8 lett az állás. Harsányi zavarót játszott védekezésben, amikor emberelőnybe kerültünk, de Ancsin kapufája után Myrhol „lesen maradt” és betalált, így komoly, hét gólos hátrányba kerültünk szünetre, sokkal pontosabban és gyorsabban játszott a norvég válogatott.

A szünet után Fazekas váltotta Miklert a kapuban, Császár pedig góllal nyitotta a félidőt. Eredményesebbá vált a magyar támadójáték, ám a védekezésünket rendre át tudta játszani a norvég együttes, így nem csökkent a magyar hátrány. Mikler visszatért, a kapusbravúrok azonban inkább a norvég oldalon, Bergerudtól jöttek. A magyar válogatott ezen a napon tompább volt ellenfelénél, így nem volt esélye a közelebb zárkózásra. Nyolc gólos norvég vezetéssel kezdődött az utolsó tíz perc. Bodó és Császár góljaival sikerült közelebb zárkózni a végjátékban, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A magyar válogatott három gólos vereséget szenvedett és búcsúzott a világbajnokság további küzdelmeitől. A mieink a Szlovénia-Katar mérkőzés függvényében a 7. vagy 8. helyen fejezték be a tornát.
Xavi Sabaté:Megérdemelten győztek a norvégok, akiknek fiatal, de összedolgozott csapatuk van.Próbáltuk lassítani a támadásaikat, de az eredmény is mutatja, hogy az első félidőben ez nem sikerült. Sajnos a támadásokban sokat hibáztunk. Sikernek értékelem, hogy csapatom kijutott a vb-re és a legjobb nyolcban végzett.

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi VB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Kapus kerengő

Szerző 2018-10-10

Átigazolási hírek

Hová tart?

Szerző 2018-09-15

Átigazolási hírek

Triscsuk Németországba igazol

Szerző 2018-08-16