Csatlakozás

Szlovénia ellen harcolhatjuk ki a vb-részvételt

Férfi VB

Szlovénia ellen harcolhatjuk ki a vb-részvételt

A vasárnap befejeződő férfi Európa-bajnokság helyszínén, Zágrábban kisorsolták a 2019-es dán-német közös rendezésű férfi világbajnokság európai pótselejtezőinek párosítását. A 2. kalapból húzott magyar válogatott Szlovénia ellen lép pályára a selejtezőben, a párharc győztese vehet részt a jövő januári tornán. A mieink idegenben kezdik a selejtezőt.

– Talán erősebb, talán gyengébb csapatot is kaphattunk volna a sorsoláson – mondta el Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány. – Ne feledjük, a legutóbbi világbajnokság bronzérmese lesz az ellenfelünk, remek együttes, komoly nemzetközi tapasztalattal, remek védelemmel és eredményes támadójátékkal, az együttes a gyors indításokban is erős. Ki akarunk jutni a vb-re, mindent megteszünk ennek érdekében, hiszen ott kell lennünk a jövő évi tornán!

– Szerencsésebbek és balszerencsésebbek is lehettünk volna véleményem szerint, így összességében nem lehetünk elégedetlenek – mondta el Novák András, az MKSZ főtitkára. – Ki kell jutnunk a vb-re “bármi áron”, és ennek kell alárendelnünk mindent.

A 2019-es férfi világbajnokság európai pótselejtezőinek párosítása: Szlovénia-Magyarország,Szerbia-Portugália,Litvánia-Izland,Csehország-Oroszország,Fehéroroszország-Ausztria,Macedónia-Románia,Hollandia-Svédország,Norvégia-Bosznia-Hercegovina/Svájc*,Horvátország-Montenegró

Az elöl álló csapatok az 1. mérkőzések pályaválasztói.Az 1. mérkőzések időpontja: 2018. június 8-10.A visszavágók időpontja: 2018. június 12-14.

A világbajnokság biztos európai résztvevői: Franciaország (vb-címvédő), Dánia (rendező), Németország (rendező) és Spanyolország az Eb-döntő győztese.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi VB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek