Csatlakozás

Hibátlan juniorok

Férfi kézilabda

Hibátlan juniorok

Oroszország és Szlovénia korosztályos együttese után Horvátország legjobbjait is legyőzte a magyar férfi junior válogatott Dabason, így Gyurka János vb-selejtezőre készülő együttese hibátlan teljesítménnyel nyerte a dabasi felkészülési tornát.

Négy Nemzet Tornája, férfi junior felkészülési viadal, Dabas:
Magyarország-Horvátország 32-27 (13-14)
V: Buza, Cseszregi.
Magyarország: Rózsavölgyi, Pásztor (kapusok), Déber 2, Fekete 8, Gábor 5, Füzi 2, Kovács B., Kovács M., Mikita B. 2, Nemes 3, Schmid 2, Szilágyi 1, Szita 2, Török 3, Varjú 2. Szövetségi edző: Gyurka János.
Horvátország: Car, Spikic (kapusok), Babic 3, Coric 1, Gavas 2, Manci-Micevic 2, Mandic 5, Markusic 1, Nedic, Pandza 5, Samardzic 2, Severec 3, Sipic 1, Snajder, Vrdolsak 1, Zobec 1. Szövetségi edző: Hrvoje Horvat.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1.

Korábbi eredmények:
Oroszország-Szlovénia 29-33 (15-17),Magyarország-Oroszország 34-24 (15-14),Horvátország-Szlovénia 21-24 (13-13),Oroszország-Horvátország 31-34 (14-13),Magyarország-Szlovénia 25-22 (10-11)

A torna végeredménye: 1. Magyarország 6 p, 2. Szlovénia 4 p, 3. Horvátország 2 p, 4. Oroszország 0 p

Befejezte vb-selejtezős felkészülését a férfi-juniorválogatott Dabason, miután száz százalékos teljesítménnyel megnyerte a Négy Nemzet-kézilabdatornát. Ezúttal a horvát együttes volt a szenvedő fél, amely háromgólos vezetésről szenvedett ötgólos vereséget.

A találkozót a horvátok kezdték jobban, pillanatok alatt kétgólos előnyre tettek szert. Hárommal – Pásztor Imre első védésének köszönhetően – már nem tudtak elhúzni, és előbb Gábor Marcell, majd Fekete Dávid is betalált. Néhány perces gólcsend után Déber Bence a vezetést is megszerezte, a szomszédok azonban tartották a tempót. 4-4-nél az első horvát kiállítás is megérkezett, de Gyurka János együttese nem tudta kihasználni, a magyar emberelőny végén 6-4-es vendég vezetést mutatott az eredményjelző.

Ezután jó ideig csak futottak az eredmény után Szita Zoltánék, de két gólnál nagyobb távolságra sosem engedték az ellenfelet, a második emberelőnyüket pedig már meg is nyerték. Úgy tűnt, a szünet előtt akár még a vezetést is megszerezhetik, Szita óriási átlövésgóllal egyenlített (12-12), a horvátok válasza azonban nem maradt el. Szilágyi Dávid ismét egalizált (13-13), ennek ellenére hátrányban vonulhattak pihenni a magyar fiatalok, időkérés után, pár másodperccel a sípszó előtt ugyanis még betalált az ellenfél (13-14).

A második harminc percet pörgősen kezdték a csapatok, az eredményjelző hol egyik, hol másik együttes vezetését mutatta, tíz perc elteltével viszont elléptek a horvátok. Háromgólos hátrányból volt kénytelen megkezdeni a felzárkózást a magyar együttes, a horvát támadójátékot elnézve pedig pár perc alatt akár a vezetést is megszerezhették volna a hazaiak, de labdaszerzést követően többször is egész pályáról lőttek az üres kapu mellé, egyszer pedig a vasat találták el.

A balszerencse látszólag nem viselte meg őket, többször remek védekezést mutattak be, amelyhez Pásztor Imre is hozzátette a magáét. A félidő derekán egyenlítettek a mieink (22-22), majd Gábor Marcell átlövésből a vezetést is megszerezték. Fekete nem sokkal később a szélről kilőve a bal felsőt kettőre növelte a hazai előnyt, amely ezután már nem is csökkent többet, a horvátok látszólag teljesen elvesztették a fonalat, ötlettelen támadásaik rendre Pásztorban vagy a magyar játékosok kezében haltak el, akik viszont „addig üsd a vasat amíg meleg” alapon rohamoztak tovább. Egészen hatgólos fórig sikerült eljutniuk, végül 32-27-re nyertek.

„Úgy gondolom, ez a mai mérkőzés volt a mérvadó a világbajnoki selejtezőt illetően, mostanra pörögtek fel igazán a fiúk – mondta Gyurka János. – Erőnléti edzéseket már nem is végzünk, év vége van, fáradtabbak a játékosok, ez a hárommeccses sorozatterhelés megfelelő felkészülésnek bizonyult az ausztriai tornára. A mai találkozón az első selejtezős ellenfelünk, az osztrákok ellen ránk váró mérkőzést is jól tudtuk szimulálni. A horvátok nagyon kemény, agresszív kézilabdát játszanak, nekünk viszont sikerült megtörnünk a ritmusukat, ennek köszönhettük a győzelmet. A felnőttválogatottal készülő Győri Mátyás, Juhász Ádám és Ligetvári Patrik a selejtezőn sem lesz velünk, de sikerült megtalálni a megfelelő játékrendszert a kiválásuk után. ”

A válogatott pár napos pihenő után, január 6-án a házigazda osztrákok ellen kezdi a világbajnoki selejtezőtornát.

(utánpótlás.hu)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13