Csatlakozás

Magabiztos győzelem Egyiptom ellen

Férfi kézilabda

Magabiztos győzelem Egyiptom ellen

Eredményes támadójátékkal és Mikler klasszis teljesítményével hat góllal legyőzte harmadik ellenfelét a magyar férfi válogatott a dániai Bygma Kupa zárófordulójában, és a viadal 2. helyén zárt.
Férfi Bygma Kupa, Dánia, 3. forduló:
Egyiptom-Magyarország 26-32 (13-18)
Aarhus,V.:: Gjeding, Hansen (dánok).
Egyiptom: Shahin, Hendawy, (kapusok), Abdelrahim 1, Abdelrazek 1 (1), Abou Ebaid 2, Ali Sanad 2 (1), Aly Sayed, Eiassa 5 (1), El-Ahmar 5 (3), El-Masry, Elbassiounly 1, Khairy 3, Omar, Ramadan 1, Shebib 3, Yehiaelderaa 2. Szövetségi kapitány: Marwan Ragab.
Magyarország: Mikler, Fazekas, Borbély (kapusok), Ancsin, Balogh 1, Bánhidi 5, Császár 7 (3), Gulyás 1, Harsányi 3 (1), Iváncsik G., Jamali 4, Juhász 4, Lékai 3, Ligetvári 1, Nagy L. 1, Schuch, Szöllősi Sza. 2, Zubai. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 4/4.
A meniscus-problémmákkal küzdő Bodó Richárd nélkül lépett pályára a magyar válogatott utolsó mérkőzésén a Bygma Kupán, az eddig pihenő Schuch Timuzsin viszont a torna során először kapott lehetőséget a védelemben. Nyitott védekezéssel kezdett Egyiptom, az első gólt Jamali szerezte. Császár igazán elemében volt az első percekben, hét perc alatt négy gólt is szerzett négy lövésből, az ellenfél azonban rendre meg tudta játszani beállóját vagy szélsőit, így fej-fej mellett haladtak az együttesek. A magyar csapat ugyanakkor könnyen tudott helyzetbe kerülni, így 8-6-os vezetésünknél az afrikaiak kértek időt a 13. percben. Az első negyedórát követően Iváncsikot Juhász, Harsányit pedig Gulyás váltotta a széleken, majd Balogh Zsolt is lehetőséget kapott, aki hamar be is talált. Mikler egy támadáson belül három egyiptomi lövést is hárított, majd a 25. percben Lékai is lehetőséget kapott. A magyar válogatott lendületesen, gólerősen játszott, így szünetben öt góllal vezetett.
Szöllősi kiállításával és két egyiptomi góllal kezdődött kezdődött a második játékrész, Császár pedig balátlövőben is bemutatkozott. Több technikai hibát is elkövetett a magyar válogatott, így felzárkóztak az afrikaiak. A 49. percben Gulyás bal térdét ápolni kellett egy ütközést követően. Meg kellett küzdenie a magyar válogatottnak a végjátékban a győzelemért, de magyar időkérést követően Juhász kétszer is betalált, eldöntve ezzel a mérkőzést az 55. percben (30-24). A mérkőzés Mikler bravúrjaival végződött, a magyar válogatott végül hat góllal győzött, és az olimpiai bajnok és házigazda dánok mögött a 2. helyet szerezte meg a rangos tornán.

Xavi Sabaté szövetségi kapitány: – Remek volt a csapat hozzáállása a tornán és jó a hangulat is a keretben, amit nagyon fontosnak tartok. A védekezésünk nem rossz, de ezen még lehet finomítani, hangolni, szeretnénk még jobbá tenni a vb-ig, illetve majd Franciaországban. A védekezésből indulnak ki a gyors lerohanásaink is, fontos, hogy tudjunk futni a labdával. Mostanra eljutottunk odáig, hogy mindenki pontosan tudja, mikor mit kell csinálnia a pályán, ami azért is fontos, mert a világbajnokság terhelése miatt el kell osztanunk a terhelést, és mindenkire számítunk. A Bygma Kupa remekül modellezte a világbajnokságot az ellenfelek és a mérkőzések sűrűsége szempontjából is. Nehéz lesz a franciaországi torna, a hátralévő néhány napban kicsit pihenünk és persze dolgozunk tovább.

Dánia-Izland 34-26 (19-11)

A torna végeredménye: 1. Dánia 6 p, 2. Magyarország 4 p, 3. Izland 2 p, 4. Egyiptom 0 p

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Nemzetközi

A spanyol iskola

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13