Csatlakozás

Magyar győzelem a Provident Karácsony Kupán

Magyar győzelem a Provident Karácsony Kupán

Férfi kézilabda

Magyar győzelem a Provident Karácsony Kupán

Javuló, biztos játékkal Csehország válogatottja ellen is kilenc gólos győzelmet aratott a magyar férfi válogatott Érden, így megnyerte a Provident Karácsony Kupát.
Provident Karácsony Kupa, Érd
Döntő:
Magyarország-Csehország 34-25 (17-11)
2000 néző.V.: Nacsevszki, Nikolov (macedónok).
Magyarország: Mikler, Fazekas, Borbély (kapusok), Ancsin 3, Bánhidi 3 , Bodó 2, Császár 4 (1), Gulyás 2, Harsányi 1 (1), Iváncsik G. 1, Jamali 4, Juhász 1, Lékai 5, Ligetvári 3, Nagy L. 3, Schuch, Szöllősi Szabolcs 2, Zubai. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.
Csehország: Adamik, Galia (kapusok), Becvar 6, Gresek, Jenicek 2, Kyvala, Linhart 4, Motl 4, Petrovsky 2, Skvaril 2, Slachta, Sobol 4 (3), Tonar, Uzek, Vanco 1. Szövetségi kapitány: Jan Filip és Daniel Kubes.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3.

A mérkőzés előtt a Magyar Kézilabda Szövetség Fazekas Nándort 225., Zubai Szabolcsot 200., Bánhidi Bencét és Bodó Richárdot pedig 25. válogatottsága alkalmából köszöntötte.

Nyitott védekezéssel kezdte a találkozót a magyar válogatott, Nagy László játszott zavarót, aki ezúttal pályára lépett, és 4-1-nél már a 6. perc elején időt kért Csehország. Xavi Sabaté forgatta csapatát, a csehek azonban felvették a ritmust, és 10-9-re felzárkóztak. Ezt követően ismét magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a mieink, és visszaállították az öt gólos előnyt, köszönhetően Mikler védéseinek is, szünetre végül hat gólos vezetéssel vonulhattak a mieink.

Szünet után jobban kezdtek a vendégek, de hamar visszaállít a hat gólos magyar előny, majd 23-15-nél cseh időkérés következett, de a magyar csapat nem lassított, magasabb frekvenciával játszott, mint riválisa, így 26-16-nál az ellenfél kapitányai harmadszor is letették a T-betűt. A magyar csapat javuló, többször meggyőző teljesítménnyel simán győzött a döntőben is, így két biztos sikerrel nyerte meg a Provident Karácsony Kupát. A csapat január 2-én folytatja a felkészülést, majd Dániában vesz részt egy erősebb ellenfelekkel, felkészülési tornán, ahol a házigazdák, valamint Izland és Egyiptom válogatottja ellen lép pályára.

Xavi Sabaté szövetségi kapitány: – Boldogok vagyunk, védekezésben jól teljesített a csapat, gyors indításgólokat is tudtunk szerezni, mindenki játszhatott. A világbajnokságon jóval nehezebb ellenfelek lesznek a riválisaink, így dolgozunk tovább.

A 3. helyért: Bahrein-Szlovákia 28-26 (11-10) V.: Bíró, Kiss O.

A torna végeredménye:

1. Magyarország,2. Csehország,3. Bahrein,4. Szlovákia.
(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Lele Ákos Orosházán folytatja

Szerző 2018-05-18

Átigazolási hírek

Varsandán Milán újra Gyöngyösön

Szerző 2018-05-18