Csatlakozás

Férfi MK: 11 év után kupagyőztes a Szeged

Magyar Kupa

Férfi MK: 11 év után kupagyőztes a Szeged

Óriási hangulatban, telt ház előtt zajlott a férfi Magyar Kupa döntője Debrecenben vasárnap. A Szeged és a Veszprém csapott össze a kupáért ismét, a címvédő hét gólos hátrányba került a szünetre, a folytatásban ugyan lett volna lehetősége a fordításra, ám végül a Szeged nyerte a finálét egy góllal, így hetedszer emelhette a magasba a trófeát. A bronzmérkőzésen négy góllal is vezetett a Dabas, azonban az utolsó negyedben feltámadt a Balatonfüred és egy gólos győzelemével megnyerte a bronzérmet.

Gyors gólváltásokkal kezdődött a döntő, az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ehhez nagyban hozzájárult a kapuban Alilovic, aki az első felvonás során összesen nyolc bravúrt mutatott be. Manaszkovot ápolni kellett, Blazevic találta el a könyökével. A 14. perctől kinyílt az olló, a Szeged hét gólos előnyben is volt, így David Davis kénytelen volt időt kérni. Nem sokat segített az egy perc, a szünetig maradt a hét gólos szegedi előny.

A fordulás a kiváló formában játszó Alilovic védésével folytatódott, aki Nagy lövését hárította, de a másik oldalon Sterbik is szép védést mutatott be. Négy gólra jött fel a címvédő, amikor Juan Carlos Pastor kihasználta az időkérést. Maqueda előbb mellé ejtette, a túloldalon Alilovic védte Lékai lövéslét, majd Maqueda ezúttal nem hibázta el, szép cselt követően lőtt a kapuba. Bánhidi piros lappal hagyta el a pályát, miután Nenadics vállát ütötte meg a levegőben. Két gólos szegedi előnnyel fordultak a csapatok az utolsó két percre, a végére szépített a Veszprém és feljött egy gólra. Óriási izgalmakat tartogatott a hajrá, Nagyot még kiállították két percre, aki Bodót lökte föl. Öt másodperccel a vége előtt még időt kért a Veszprém, Lékai lövését Alilovic hárította, így egy gólos győzelmével a Szeged a kupagyőztes.

Férfi Magyar Kupa döntő,Debrecen.
DÖNTŐ
Szeged–Veszprém 28–27 (17–10)
6700 néző. V: Bíró Á, Kiss O.

SZEGED: ALILOVIC – Sostaric 3, MAQUEDA 7, BOMBAC 6, Bánhidi 1, Zsitnyikov, Kälmann. Cs: Sego (kapus), GABER 1, Canellas 2, SIGURMANNSSON 4 (1), Kaspárek, Balogh Zs. 2 (2), Bodó 2. Edző: Carlos Pastor

VESZPRÉM: STERBIK – Gasper Marguc, NAGY L. 7, B. Blagotinsek 1, Terzic, P. Nenadics 1, Manaszkov. Cs: Mikler (kapus), Lékai 4, GAJIC 5 (4), A. Nilsson 2, M. Ilics 2, Mahé 1 (1), Tönnesen, STRLEK 3, Mackovsek 1. Edző: David Davis
Kiállítások: 12, ill. 8 perc.Hétméteresek: 4/3, ill. 6/5
A 3.helyért:BALATONFÜREDI KSE–ROTACHROM DABAS 21–20 (10–13)
3600 néző. V: Altmár, Horváth M.
(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Magyar Kupa

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek