Csatlakozás

Újra a Veszprém a Magyar Kupa győztese

Magyar Kupa

Újra a Veszprém a Magyar Kupa győztese

TIPPMIX férfi Magyar Kupa négyes döntő, Debrecen,
Elődöntők:TELEKOM VESZPRÉM-CSURGÓ 33-23 (16-14)1700 néző. V.: Bonifert, Oláh.MOL-PICK SZEGED-GRUNDFOS TATABÁNYA KC 28-20 (16-10) 2000 néző. V.: Horváth, Marton.
Döntő:

TELEKOM VESZPRÉM-MOL-PICK SZEGED 23-22 (13-9)
Debrecen,4500 néző.V.: Herczeg, Südi.
Veszprém: Alilovic, Mikler (kapusok), Nagy 1, Rodriguez, Ancsin 1, Ilics 1 (1), Iváncsik, Lékai 5, Pálmarsson 5 (3), Schuch, Sulic 2, Terzics, Nilsson 1, Ugalde, Marguc 7 (1). Edző: Xavi Sabaté.
Szeged: Sierra, Sego (kapusok), Balogh 8 (5), Bánhidi 2, Blazevic, Bodó 2, Buntic 1, Gaber 1, Gorbok, Källman 2, Obranovics, Rodriguez Alvarez, Skube 4, Sostaric 2, Thiagus Petrus, Zubai. Edző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 7/5, ill. 5/5.

A döntő előtt a Magyar Kézilabda Szövetség köszöntötte a 2016. év legjobb játékvezető kettősét, a finálét fújó Herczeg Péter-Südi Péter párost, majd az MKSZ együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Egyetemmel.

A kupagyőztesről döntő találkozó telt ház előtt, remek hangulatban, két szegedi góllal kezdődött. Kemény védekezés, kevés gól jellemezte a meccset, zsinórban négy veszprémi gól után azonban Juan Carlos Pastor időt kért a 13. perc végén (5-3). Mikler remekelt, a Veszprém védekezése pedig szinte megfojtotta a kékek támadójátékát, így hosszú ideig nem tudott a hálóba találni a Pick, majd Skube törte meg a gólcsendet. Nagyszerűen védekezett a Veszprém, így öt gólra hízott az előnye, majd Lékai újabb találatát követően másodszor is időt kért a Szege, ezt követően pedig négy gólra visszakapaszkodtak a Tisza-partiak szünetre.

A 2. félidőt egy teljesen második Szeged kezdte el, és tíz perc alatt kiegyenlítette hátrányát, Sierra is megtalálta a fonalat, így fej-fej mellett haladtak tovább a csapatok, de rendre a Veszprém vezetett. 18-18-nál Ilics büntetőjét védte a Pick spanyol kapusa, majd Sostaric szélről elért góljával hosszú idő után először vezetett a Szeged. A végjáték utolsó percét a Veszprém kezdte előnyben, azonban támadása eredménytelennek bizonyult, Balogh Zsolt azonban öt másodperccel a vége előtt egyenlített. Gaber szabálytalanul akadályozta a középkezdében a Veszprémet, amiért piros lapot kapott, a Veszprém pedig időn túli hétméterest. A büntetőt Palmarsson belőtte, így 26. alkalommal hódították el a Magyar Kupát a bakonyiak. A négyes döntő legjobbja Gasperc Marguc, legjobb kapusa pedig José Manuel Sierra lett.

A 3. helyért:
CSURGÓ-GRUNDFOS TATABÁNYA 18-23 (9-10)
V.: Bacs, Bóna.
(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Magyar Kupa

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek