Csatlakozás

Megérdemelt győzelem Dániában

Férfi kézilabda

Megérdemelt győzelem Dániában

Férfi válogatott felkészülési mérkőzés:
DÁNIA-MAGYARORSZÁG 25-28 (8-16)
Odense,4000 néző.V.: Brunner, Salah(svájciak)

DÁNIA: Green, J. Landin (kapusok), Hald, Hansen 4, M. Landin 4 (2), Larsen, Lauge 2, Markussen 1, Mensah 3, Mollgaard 1, Mortensen 2 (2), Olsen, Oris 3, Svan 2, Toft 2, Zachariassen 1. Edző: Jacobsen Nikolaj.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Ancsin, Balogh 6, Bánhidi 4, Bodó 5, Bóka 1, Császár, Hornyák 1, Ilyés, Jamali 4, Juhász, Lékai 5, Ligetvári 1, Máthé, Schuch, Sipos 1, Szita. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 8, ill. 14.Hétméteresek: 6/4, ill. 1/0.

Határozott védekezés és kreatív támadójáték jellemezte a magyar együttes játékát az első félidőben, valamint a kapuban is szenzációs védéseket mutattak be hálóőreink. Míg a csütörtöki találkozón Dánia hatszor talált be a magyar kapuba nyolc perc alatt, addig a vasárnapi mérkőzésen mindössze egyszer volt eredményes ugyanennyi idő alatt az ellenfél, a 18. percben már néggyel is vezettek a mieink. A kapuban Mikler kezdett, aki több bravúrt is bemutatott, a 20. percben pedig Székely érkezett a kapuba hetest védeni és nem hibázta el, Dánia mindössze öt találatnál járt ekkor. Elöl és hátul is nagyon hatékonyan játszott a magyar csapat, az első felvonásban hét gól volt a legnagyobb előnyük. Fél perccel a vége előtt emberelőnyben támadhatott a magyar együttes, Balogh gólpasszát követően Bodó talált be, majd az utolsó másodpercben Bodó szerzett labdát és ismét eredményes volt (8-16). A szünetre nyolc gólos magyar fölénnyel mentek a csapatok.

A fordulásban ellenfelünknek sikerült ugyan közelebb zárkózni, de továbbra is stabilan tartotta az előnyét a magyar együttes, annak ellenére, hogy sok két perces kiállítást ítéltek meg a mieink számára. A 45. percben már kettős emberhátrányban támadtunk, Balogh lőtte be a szabaddobást (16-22). Tíz perccel a vége előtt Mikler védte Landin büntetőjét, majd nem sokkal később négyre jöttek fel a dánok. Miután három perc alatt három gólt lőtt Dánia, Csoknyai István kikérte az idejét, előbb Bánhidi ziccerét védte a dán hálóőr, majd a kipattanót Lékai fogta meg és Jamali lőtt a hálóba (24-28). Az utolsó percben kapta meg az első hétméteresét a magyar válogatott, ám Green kivédte Balogh büntetőjét. A január 10-én kezdődő világbajnokság rajtja előtt, végül három gólos győzelmet aratott Magyarország az olimpiai bajnok Dánia ellen.

Csoknyai István, szövetségi kapitány: – A csütörtöki mérkőzést nagyon elrontottuk, mind támadásban, mind védekezésben. A kapusteljesítményünk most viszont nagyon feljavult, védekezésben pedig stílust váltottunk, és azt gondolom, hogy támadásban is léptünk előre. Örülünk a győzelemnek, hiszen ez egy óriási fegyvertény. Nagyon sok energiánkat elvitt az, hogy már a vb-s ellenfeleinkre fókuszáltunk, de elképzelhető, hogy a mai védekezési rendszert a világbajnokságon is használni fogjuk. Minden dicséret a játékosokat illeti, akikkel leültünk és átbeszéltük a csütörtöki találkozót, ma nagyon sok energiát tettek a győzelembe, és megmutatták, hogy tudnak kézilabdázni.
Csütörtökön játszották:
Férfi válogatott felkészülési mérkőzés:
DÁNIA-MAGYARORSZÁG 33-19 (19-10)
Aarhus, 4500 nézőV.: Brunner, Salah(svájciak)
DÁNIA: Landin, Green (kapusok), Hald 1, Johan 2, Landin 2 (1), Larsen 2, Lauge 5, Lindberg, Markussen 6, Mensah 1, Mollgaard, Mortensen 4 (1), Olsen 1, Oris 5, Svan 2, Toft, Toft 1, Zachariassen 1. Edző: Jacobsen Nikolaj.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Ancsin 2, Balogh 2 (2), Bánhidi 2, Bodó 2, Bóka, Császár, Hornyák, Ilyés, Jamali 2, Juhász 2, Lékai 4, Ligetvári, Máthé 1, Schuch, Sipos 2, Szita. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 6, ill. 8.Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.
(MKSZ)

Tovább
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek