Csatlakozás

Meggyőző siker a brazilok ellen

Férfi kézilabda

Meggyőző siker a brazilok ellen

Végig vezetve, nyolc gólos sikert aratott a Pán-Amerikai bajnok brazilok ellen a magyar válogatott a Siófoki felkészülési torna zárónapján, így két győzelemmel zárta a felkészülési hetet.

Férfi felkészülési mérkőzések:
MAGYARORSZÁG-BRAZÍLIA 30-22 (17-11)
Siófok,V: Herczeg, Südi.
MAGYARORSZÁG: Ancsin 1, Balogh 4, Bánhidi 5, Bartók, Bodó 1, Bohács, Bóka 3, Borbély, Hornyák 2, Ilyés, Juhász, Lékai 7, Ligetvári 1, Mikler, Országh 3, Schuch, Sipos 3, Székely. Edző: Ljubomir Vranjes.
BRAZÍLIA: Almeida, Borges 2, Chiuffa 4 (1), Dutra 2, GuimarÃes, Hackbarth 1, Langaro 7, Moraes, Moreira, Novais, Pozzer 2, Santos 3, Tercariol, Toledo 1. Edző: Silva Washington.
Kiállítások: 8, ill. 12.Hétméteresek: 0/0, ill. 1/1.
Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány: – Jól sikerült a két mérkőzés, annál is inkább, mert az Európa-bajnokságra a későbbi ezüstérmes svédek ellen készültünk, majd a tornán is nagyszerű együttesekkel találkoztunk, addig most szintén komoly erőt képviselő, de nem a közvetlen elitbe tartozók ellen végre megérezhették a fiúk, hogy igenis jó játékosok, és ez fontos a vb-selejtező előtt.
Ancsin és Sipos góljaival kezdődött a találkozó a riói olimpián 7., a 2016-os Pán-Amerika bajnokságon aranyérmes, a tavalyi vb-n pedig 16. helyezett brazilok ellen. A mieinknél Székely kapott lehetőséget a kapuban, egy cserével kezdtük a találkozót, Lékai, Ancsin, Sipos, Bodó és Bóka folyamatosan pályán volt, Ilyést pedig Hornyák váltotta támadásban. Az első 11 percben Sipos három alkalommal is betalált, majd 7-3-as magyar vezetésnél a vendégek időt kértek, hiszen támadójátékuk nem működött jól, ellentétben az Ilyés által vezetett magyar védelemmel. Közelebb zárkóztak a dél-amerikaiak (8-6), de a 19. percben Balogh betörésből újra betalált. A mieink koncentrált játékot mutattak, hat gólos előnyre is szert tettek szünet előtt, amit meg is tartottak a félidőre.

Fordulás után nem változott a játék képe, a mieink tartották előnyüket, Székely többször is bravúrral védett, húsz perc alatt mindössze hat gólt kaptunk, így nem fenyegette veszély a biztos magyar sikert, a hajrában pedig Országh és Bohács is lehetőséget kapott, végül nyolc gólos magyar siker született, a mieink két győzelemmel zárták a válogatott hetet. A csapat legközelebb a bajnoki idény zárását követően találkozik, és június 9-én idegenben, majd június 13-án Veszprémben lép pályára Szlovénia ellen vb-selejtezőn.

Korábbi eredmények:
Április 6., péntek:LENGYELORSZÁG B–AUSZTRIA B 30-26 (12-12),MAGYARORSZÁG-AUSZTRIA 33-22 (14-11)
Április 7., szombat:MAGYARORSZÁG B-AUSZTRIA B 31-33 (16-16),BRAZÍLIA–AUSZTRIA 27-29 (13-16)
Április 8., vasárnap:MAGYARORSZÁG B-LENGYELORSZÁG B 25-25 (16-14)

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek