Csatlakozás

Mozgások Veszprémben

Férfi kézilabda

Mozgások Veszprémben

A Veszprém hivatalosan is megerősítette, hogy Jorge Maqueda, a MOL-Pick Szeged jobbátlövője jövő szezontól kezdve a Telekom Veszprém csapatát erősíti. A spanyol világbajnok két évre kötelezte el magát az „Építőkhöz”.

Jorge 1988. március 15-én született Toledóban. Profi pályafutását a Barcelonában kezdte, amellyel bajnoki címet, Spanyol Kupa és Szuperkupa győzelmet ünnepelhetett, azonban 2007-ben távozott, és a CB Alcobendas együttesében folytatta pályafutását. Innen 2009-ben a BM Aragónba igazolt, ahonnan két év után légiósnak állt. A HBC Nantes-ban három évet töltött, de az igazi nagy sikerei csak ezután következtek, amikor a 2015-ben a HC Vardarhoz szerződött. Itt háromszoros macedón bajnok és kupagyőztes, és kétszeres SEHA – Gazprom Liga győztes lett, illetve 2017-ben megnyerte a VELUX EHF Bajnokok Ligáját is. 2018-ben igazolt a MOL-Pick Szegedhez, amellyel magyar bajnokságot és Magyar Kupát nyert egyszer-egyszer.A spanyol válogatottban 2006 óta szerepel, sikerei között szerepel egy-egy Európa-bajnoki arany, ezüst és bronz, illetve egy világbajnoki bronz és aranyérem. Utóbbit hazai pályán szerezte 2013-ban. A nemrég befejeződött 2020-as Európa-bajnokságon az All-Star csapatba is beválaszották!

Hivatalossá vált, hogy a HC Vardar és az orosz válogatott jobbszélsője, Daniil Shishkarev a Telekom Veszprémhez igazol. A védekezésben is hasznos játékos két évre kötelezte el magát az „Építőkhöz”.
A sérüléséből lábadozó jobbátlövőnk, a norvég Kent Robin Tonnesen szerződését további 1+1 évvel meghosszabbítja a csapatot működtető Veszprém Handball Team Zrt.

Ligetvári Patrik, két év kölcsönszereplés után tér vissza Veszprémbe. A bosnyák Mirsad Terzic távozik Veszprémből, miután nyáron lejáró szerződése nem kerül meghosszabbításra. Terzic 11 szezon után hagyja el a Királynék Városát.
(Veszprém)

Tovább
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek