Csatlakozás

Nagyszerű győzelem a német bajnok otthonában

Férfi kézilabda

Nagyszerű győzelem a német bajnok otthonában

Férfi Bajnokok ligája,negyeddöntő, első mérkőzés
SG Flensburg-Handewitt(német) – Telekom Veszprém 22:28 (15:15)

Flensburg,5000 néző. V: Horácek, Novotny (csehek)
Flensburg: Buric, Bergerud – Karlsson, Golla 1, Hald 2, Glandorf 5, Svan 3, Wanne, Jeppsson 1, Joendal 5 (2), Steinhauser, Zachariassen, Johannessen, Gottfridsson 1, Lauge 3, Röd 1.Edző: Maik Machulla
Veszprém: Sterbik, Mikler – Manaskov 2, Ilic 2, Tonnesen 2, Gajic 1, Nilsson 6, Nagy L. 2, Marguc 2, Strlek 2, Terzic, Blagotinsek, Nenadic 1, Mahé 2 (1), Mackovsek 3, Lékai 3.Edző: David Davis
Kiállítások: 6 perc ill. 8 perc.Hétméteresek: 4/2 ill. 3/1.

A vezetést a hazaiak szerezték meg hétméteresből Joendal révén, majd Röd duplázta meg az előnyt (3. perc: 2:0). Lauge tovább növelte a különbséget, Blagotinseket pedig kiállították 2 percre. Lékai szerezte meg az első veszprémi gólt (6. perc: 3:1). A 10. percben már az egyenlítésnek örülhettek az „Építők” hívei ugyanis Mackovsek, Manaskov és Lékai góljainak köszönhetően 4:4-re alakult az állás. A következő percekben továbbra is fej fej mellett haladtak a csapatok, ám a 15. percben Ilic, majd Lékai góljával kétgólos előnyre tett szert a Veszprém. Ilic nagy erőfeszítése labdaszerzést ért, majd hatalmas gólt ragasztott a német bajnok kapujába (18. perc 6:9). A 20. percben Mahét nem zavarta a hazai szurkolók füttye, és belőtte első gólját, ám Joendal válaszolt (9:11). A 25. percben sikerült Svan révén az egyenlítés, majd a vezetés átvétele is a Flensburgnak. Ám Nilsson gyorsan válaszolt (13:13). Davis mester időkérése után a svéd beállós ismét betalált, ám Glandorf is pontosan célzott. Az első játékrész utolsó percében Buric hárította Manaskov hetesét, így 15:15-ös állásnál vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrész a Sterbiket váltó Mikler védésével, majd Mahé hetesgóljával indult. Majd Mikler védett ismét, Mackovsek pedig betalált ziccerből. A 35-36. perc fordulóján Glandorf és Nagy lőtt egy-egy gólt (16:18). Egy minutummal később Mikler védte Joendal büntetőjét, Karlssont pedig kiállították. Nenadic és Nilsson használta ki az előnyt (39. perc: 16:20). Mikler Wanne hetesét is megfogta, Nagy pedig ötgólosra növelte az előnyt, majd Strlek hatra (44. perc: 16:22). A 46. percben Machulla mester az utolsó idejét is kikérte 17:23-as állásnál. Ám Mikler a hatodik védését is bemutatta, 75%-ra tornázva fel a védési hatékonyságát abban a pillanatban. Az 50. percben még mindig ötgólos volt a magyar rekordbajnok előnye. Az 55. perc végén 8 perc után talált be ismét a Veszprém Tonnesen révén, ám továbbra is 5 gól volt a különbség a felek között, köszönhetően a vendégek jó védekezésének és hosszú támadásainak. Mikler ismét védett, Nilsson és Strlek betalált, és az előny már hét gól is volt a magyar csapatnak egy perccel a vége előtt (21:28). Glandorf gólt szerzett, Davis pedig az utolsó fél perc előtt kikérte a harmadik idejét.
David Davis: Nagyon elégedett vagyok, mivel a játékosaim remek meccset produkáltak. Nem volt egyszerű számunkra a mai, hiszen volt pár csere a csapatban, és néha szokatlan felállásban játszottunk. Amikor mindenki koncentrált, akkor ilyen mérkőzéseket tudunk játszani. Nehéz a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében pályára lépni, hiszen az eddig eljutott csapatok mind kiváló együttest alkotnak. Akárcsak a Flensburg, amelyik remek kézilabdát játszik. Ma nagyon jó volt a csapatunk, és amikor Mikler Roland beszállt a második félidőben, sikerült különbséget tenni közé. Ez csak a párharc első fele, és még le kell játszanunk 60 percet biztosan. Egy percre sem fogunk hátradőlni.
Maik Machulla: Nagyon csalódottak vagyunk az eredmény, és a második félidőben mutatott teljesítmény miatt. Nem sikerült azt a szintet hozni, amit egy Bajnokok Ligája negyeddöntő igényel. Őszintének kell lennünk, és kimondani: ma egy olyan csapattal találkoztunk, amely jobban játszott nálunk. Nagyon kemény és fizikális volt a védelmük, és nem voltak meg azok a helyek, amik a mi játékunkban szükségesek. Vannak még fontos meccseink, és arra is fókuszálnunk kell még. Most játszunk egy mérkőzést a Bundesligában, majd készülünk a veszprémi visszavágóra. Meglátjuk, mire megyünk majd ott. Csalódott vagyok, ennél többet nem is tudok mondani.
(Veszprém)

Tovább
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek