Csatlakozás

Pontszerzés a cimvédőtől

Férfi kézilabda

Pontszerzés a cimvédőtől

Férfi Bajnokok Ligája, A csoport, 4. Forduló
MOL-PICK Szeged–RK Vardar Szkopje (macedón) 26–26 (14–13)
Szeged,3200 néző. V.: Gousko, Repkin (fehéroroszok).
Szeged: Sierra – Sostaric 2, Balogh 2/1/, Skube 4, Gaber 3, Gorbok 1, Källman 3. Cs: Blazevic, T. Petrus, Bodó 2, Zubai, Buntic 5, Zsitnyikov 2, Sigurmannsson 2/2/, Fekete B. Edző: Juan Carlos Pastor.
Vardar: Sterbik – Cupic 3/2/, Kristopans 2, Canellas 1/1/, Abutovics, R. Ferreira 1, Gyibirov 1. Cs: Borozan 8, Cindric 7, Sztojlov, Siskarjov 1, Maqueda 2. Edző: Raúl González.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc.Hétméteresek: 4/3, ill. 5/3.

A Bajnokok Ligája tavalyi győztese volt az ellenfelünk szombaton a Bajnokok Ligájában. Bánhidi Bence mandulagyulladás miatt nem volt a keretben, és Jonas Källman is betegen vállalta a meccset.

Källman góljával indult a meccs, Sierra passzát váltotta gólra svéd klasszisunk. Felváltva estek a gólok, Balogh büntetője után még mi vezettünk 2–1-re, majd Kristopans találatával már a vendégek 3–2-re. Spanyol kapusunk remekelt, az ő bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy 7–5-nél két góllal vezessünk. Ez volt az addigi legnagyobb különbség.Bodó bombájánál mindenki az öklét rázta, 11–10 után pedig Zsitnyikov és Sigurmannsson talált be, 13–10-nál három volt az előnyünk. Ebből a félidőre egy maradt, Bodó találata után mehettünk 14–13-mal pihenőre.

A második játékrészt is Källman találata nyitotta, majd Cupic hetese és Borozan lövése jelentette az ikszet, 15–15. Egyenlíteni tudtak, de vezeti ekkor nem sikerült a vendégeknek. 16–16 után jött három szegedi gól, Gaber kétszer, Skube egyszer talált be, 19–16-nál megint megléptünk. Hatalmas meccs volt, ezt is jelzi, hogy innen is visszajött a Vardar. Källman a szélről bravúros mozdulattal talált be, majd Cindric hetedik találata újra döntetlent eredményezett, 21–21.A végjátékban Sierra továbbra is szenzációs volt. Többször is vezetni tudtunk, 23–21-nél, 24–22-nél, 25–23-nál és 26–24-nél is kettővel mentünk, de a BL címvédője egyenlíteni tudott. 26–26-nál Gyibirov ziccert rontott, támadhattunk a győzelemért, de két másodperccel a vége előtt Bodó szabaddobása fölé ment. Egy pontot szereztünk a Vardar ellen.

Juan Carlos Pastor: – Nehéz ellenük játszani, tavaly mindkétszer kikaptunk tőlük, idén már szereztünk egy pontot. Nehéz a macedónok ellen védekezni, Borozan és Cindric nagyon jól kézilabdázott. Nekik több tapasztalatuk van fontos meccsekben, nekünk ez hiányzik. Ezt a tapasztalatot megmutatták a tavalyi négyes döntőben, amit megnyertek Kölnben. Gratulálok a játékosaimnak, nagy meccset játszottak. Sok problémánk volt a héten, nem tudtunk rendesen készülni.. Rengeteget segítettek a szurkolóink, örülök, hogy gazdagabbak lettünk egy ponttal. Mindegyik meccsünk egy igazi háború lesz a BL-ben. Ez a minimumszint, amit hoznunk kell majd a BL-ben, ha nyerni akarunk.

Raúl González: – Az edzői stáb évek óta jó munkát végez Szegeden. Skube szenzációsan játszott, jó volt a kapcsolata a beállóval. Örülök az egy pontnak, mert sok csapatnak okoznak majd még gondot a szegediek.

(MOL-Pick Szeged)

Kristianstad (svéd)–RN Löwen (német) 22–35

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek