Csatlakozás

Veszprém – Montpellier előzetes

Férfi kézilabda

Veszprém – Montpellier előzetes

Szombaton 17:30-tól már a Bajnokok Ligája Final4-ba jutás lesz a tét a Veszprém Arénában.

A negyeddöntő első mérkőzését rendezik a Telekom Veszprém otthonában, az ellenfél a Montpellier HB lesz. Az összecsapás előtt vezetőedzőnket és a szélsők mondtak véleményt.
Xavi Sabaté: A Montpellier a „C” csoportban volt, ezért néhányan azt hihették, hogy egyszerűbb ellenfél, ami természetesen nem igaz. Nagyon jó formában vannak. Nem szabad elfelejtenünk, hogy olyan francia világbajnok játékosaik vannak, mint Vincent Gerard, Valentin Porte, Michael Guigou, Ludovic Fabregas és Mathieu Grebille. Jure Dolenec pedig bronzérmes lett Szlovéniával idén januárban. Nagyon jól és gyorsan játszanak, a lerohanásuk kétség kívül az egyik legjobb Európában. Gyorsan futnak, csere nélkül. Ebben a szezonban meccsenként több mint 13 lerohanás gólt szereztek. Tovább tudtak jutni egy remek Kielce ellen, amit meg is érdemeltek, mert egy kiválóan játszottak. Nagyon veszélyesek. Tiszteljük őket, és tudjuk, hogy nagyon nehéz párharc vár ránk. A sikerhez kelleni fognak a szurkolóink, hiszen a veszprémi találkozó kimondottan fontos. Minden segítségre szükségünk lesz.
Gasper Marguc: Két nehéz meccsre számítok. Nagyon jó formában vannak, de úgy érzem, mi sem vagyunk rosszabbak. Az önbizalmunk is megvan a Magyar Kupa megnyerése után. Itthon kezdjük a párharcot, és szeretnénk a lehető legnagyobb különbséget vinni a montpellieri visszavágóra. Nagyon gyorsan játszanak, sok az olyan játékosuk, aki jó egy az egyben és sokat futnak. Sok lerohanás gólt lőnek, viszont nem nagyon szeretnek felállt fal ellen játszani, viszont futni annál inkább. A kulcs számunkra a lerohanásaik megállítása lesz.
Dragan Gajic: Különleges találkozó lesz számomra. Az ellen a csapat ellen akarom beteljesíteni a Final4-ba jutásról szőtt álmomat, ahol 5 gyönyörű évet töltöttem. Nagyon várom, hogy találkozhassak a montpellieri barátaimmal. Úgy gondolom, hogy mi jobb csapat vagyunk, még ha ők talán jobb formában is vannak. Jól játszanak, de nekünk a pályán meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk az erősebbek.
(Veszprém)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek