Csatlakozás

5. Férfi ifjúsági kézilabda VB. Érd, Budaörs.

Bulvár

5. Férfi ifjúsági kézilabda VB. Érd, Budaörs.

Pénteken befejeződött az első ízben Magyarországon megrendezett Vb. A magyar válogatott az utolsó találkozón, a Kovács Péter mester által vezetett csapat csúfos vereséget szenvedett a braziloktól. Gyakorlatilag teljesen szétesett a Kovács társaság. Hazai pályán óriási szurkolói biztatás sem volt elég, hogy a legjobb nyolc közé kerüljenek, és búcsúzás képen megszerezzék a 9. helyett.

A dánok a döntőben szokásukhoz híven magabiztosan kezdtek, de a horvátok ügyes taktikával átvették a vezetést, végül a rendes játékidő döntetlenül zárult. A hosszabbításban a dánok egységesebb csapatként harcolták ki a győzelmet.

döntő: Dánia – Horvátország  32-26

3. helyért: Németország – Spanyolország 29-23

9.helyért: Brazilai – Magyarország 35-29

Rangos vendégei voltak a versenynek. Christian Schwarzer a német gárda szakvezetője a következő képen értékelt: – Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, hiszen a dobogón végeztünk és megmutatták játékosaim, hogy lehet rájuk számítani az elkövetkező években.

Slavko Goluzsa a horvát válogatott vezetője, volt veszprémi játékos .- A tervszerű utánpótlás nevelés meghozta a gyümölcsét. Válogatottunk döntőbe jutott és láttam olyan játékosakat, akikre lehet számítani a késsöbbiekben a felnőttek között is.

Ukrik Wilbek a dán férfi csapat szakvezetője, aki már több olimpiát, VB-t és EB-t nyert a női és férfi válogatottal: – Elégedetten dicsérte csapata teljesítményét és a kitűnő rendezést és a sok szurkolót, akik rendszeresen megtöltötték a 2. csarnokát.

Végeredmény: 1.Dánia. 2.Horvátország, 3.Németország, 4.Spanyolország, 5.Norvágia, 6.Svédország,

7.Szerbia, 8.Szlovénia, 9.Brazilia, 10.Magyarország, 11.Románia, 12.Fehéroroszország.

Fotó: www.budaorsikezilabda.hu

Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek