Csatlakozás

A Cell-Cupon nincsenek vesztesek!

Bulvár

A Cell-Cupon nincsenek vesztesek!

Ismét óriási mezőny érkezik a térség legnagyobb kézilabda-fesztiváljára

20 ország több mint 164 csapatával idén már a 18. alkalommal rendezik meg a Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivált augusztus 12-18. között. A torna Veszprém város kiemelt rendezvénye dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár fővédnökségével, valamint, többek között dr. Bohács Zsolt, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának elnöke, Porga Gyula polgármester, Vetési Iván az MKSZ elnöke és Andorka Sándor, az EHF játékvezetői Bizottságának elnöke védnökségével, a veszprémi és az érintett települések önkormányzatainak támogatásával. Közép-Európa legnagyobb nemzetközi kézilabda-fesztiváljára ebben az évben eddig 20 ország több mint 164 csapata jelentkezett, amelyek között nagy múltú, ismert klubok utánpótlás-együttesei is vannak összesen hét korosztályban, férfi/fiú és női/lány kategóriákban. A játékvezetést az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) biztosítja egy nagyjából 24 fős csapattal, amelynek tagjai több országból érkeznek.

A Cell-Cup mérkőzései több helyszínen zajlanak. A központ, Veszprém mellett Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota és Ajka is helyet biztosít a látványos küzdelmeknek összesen 13 sportcsarnokban. A helyezett csapatok érem-, oklevél- és kupadíjazásban részesülnek, a legjobbak pedig értékes sportfelszereléseket is kapnak. Kategóriánként a legjobb játékos különdíjat vehet át. A sport mellett számos szabadidős program közül is választhatnak a résztvevők.
A kézilabda fesztivál az EHF kiemelt nagyrendezvénye, amely egyben az EHF Young Referee programjának vizsgabázisa
„Mára a Cell-Cup Európa egyik legnagyobb kézilabda fesztiváljává vált, ahol a magas színvonalú, kizárólag beltéren lejátszott mérkőzéseken túl megannyi speciális programmal gondoskodunk arról, hogy a nálunk eltöltött 6 nap egy életre szóló élmény legyen. A Cell-Cup egy olyan esemény, amelyen diákként több, később profi kézilabdás is megfordult. Minden gyerek vágya Császár Gábor vagy Grebenár Gábor válogatott játékosok nyomdokaiba lépni. A Cell-Cup központja Veszprém, a királynék városa, amely a bajnokok ligájában résztvevő MVM-MKB Veszprém kézilabda csapatának otthona. Tehát minden adott, hogy a résztvevő játékosok, csapatvezetők, szülők, nézők élményekkel gazdagodjanak, hiszen ez a torna mindenkié, a Cell-Cupon nincsenek vesztesek!” – mondta Süle Nándor, a torna ötletadója és főszervezője.

Az elmúlt 16 évben 1504 csapat 24.940 versenyzője látogatott el a rendezvényre összesen 41 országból. A Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál 1997. augusztus 17-én indult útjára a Vas megyei Celldömölk városában. Ebben az évben négy korosztályban 42 együttes szerepelt az eseményen hét országból. A színvonalas rendezésnek köszönhetően a résztvevő csapatok száma folyamatosan nőtt, így a kisvárosi helyszín már nem bizonyult elegendőnek a fesztivál lebonyolításához. Előbb Pápára, majd 2005-től Veszprémbe költözött a Cell-Cup, a részvevő országok száma pedig egyre többször közelítette meg a 20-at. A szervezők mindig is fontosnak tartották az esemény fesztivál jellegét, azaz a sport mellett
kulturális és szabadidős programot is kínáltak a sportolóknak és a vendégeknek.

Fotó: www.cellcup.hu

Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek