Csatlakozás

A férfi és női Bajnokok Ligája sorsolása

Bulvár

A férfi és női Bajnokok Ligája sorsolása

Június 26-án és 27-én Bécsben kisorsolták a férfi és női Bajnokok Ligája selejtezőjének és főtáblájának csoportbeosztását.
Férfi BL
A férfi Bajnokok Ligája lebonyolítása változatlan. A főtáblán négy, egyenként hat csapatos csoportban zajlanak a küzdelmek, a csoportok első négy-négy helyezettje jut tovább. Az egyenes kieséses szakaszban a nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket követően alakul ki a 2015. május 30-31-én sorra kerülő kölni Final4 mezőnye.
Az alanyi jogon főtáblás két magyar csapat közül a bajnok MKB-MVM Veszprém a C-csoportba került, a szlovén Celje, az orosz Csehovszki Medvegyi, a német Löwen, a macedón Vardar és a francia Montpellier társaságában. A veszprémiek a szeptemberi végi első fordulóban a Csehovszki ellen idegenben kezdenek.
A bajnoki ezüstérmes, EHF-kupa-győztes Pick Szeged a D-csoportban a lengyel Kielce, a francia Dunkerque, a svájci Schaffhausen, a dán Aalborg és a 2. selejtezőcsoport győztese mellett vívhatja ki a nyolcaddöntőbe jutást. A szegediek első ellenfele hazai pályán a selejtezőből érkező rivális lesz.
Női BL
A női Bajnokok Ligája lebonyolítása az idén Budapesten sikerrel debütált négyes döntő miatt változik. A főtáblán négy négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, az első 3-3 csapat jut a középdöntőbe, ahol két hatos csoportban folytatják a csapatok, s a csoportkörbeli egymás elleni eredményeiket magukkal viszik. A középdöntőből a csoportok első négy-négy helyezettje jut a negyeddöntőbe, majd azok győztesei vehetnek részt a Final4-ban.
A címvédőként és magyar bajnokként automatikusan főtáblás Győri Audi ETO KC a C-csoportba került, a dán Viborg, a horvát Lokomotiva Zagreb és a svéd Sävehof társaságában. A győriek elsőként október közepén a zágrábiakat fogadják.
A bajnoki ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria a selejtezőben szerepelhet, s annak 1. csoportjában a holland Sercodac Dalfsen ellen kezd szeptember 20-án. Győzelme esetén másnap a főtáblára jutásért a Leipzig–Minszk mérkőzés győztesével mérkőzik. E selejtezőtorna rendezési joga a sorsolás alapján első körben a holland együttest illeti meg. A Ferencváros – amennyiben sikerrel veszi a selejtezőt – a főtábla A-csoportjában a szlovén Ljubljana, az orosz Volgográd és az osztrák Hypo mellett vívhatja ki a középdöntőbe jutást.

Forrás: MKSZ

Fotó: www.gyorietokc.hu

Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Lele Ákos Orosházán folytatja

Szerző 2018-05-18

Átigazolási hírek

Varsandán Milán újra Gyöngyösön

Szerző 2018-05-18