Csatlakozás

A legjobb négy közé kerülés a cél Fehérváron

Bulvár

A legjobb négy közé kerülés a cél Fehérváron

A legjobb négy közé kerülést tűzte ki céljául a következő szezonra a női kézilabda NB I-ben szereplő Fehérvár KC csapata. A klub kedden sajtótájékoztatón mutatta be Pal Oldrup Jensen csapatának utolsóként szerződtetett kézilabdázóit Székesfehérváron. Az irányító és átlövő szerepkörben is bevethető spanyol Nuria Benzaltól sokat várnak az együttesnél, a 28 éves játékos ujjtöréséből felépülve ismerkedik a várossal, és új csapatával.

“Nagyon harcos játékos vagyok, olyan, aki szeret küzdeni. Imádok nyerni, de nem csak a mérkőzéseken, az edzésen is. Talán ez a legnagyobb erényem” – mondta Benzal.

Debrecenből két játékos tette át székhelyét Székesfehérvárra: a korábbi válogatott átlövő, Herr Anita a Győrrel a BL-ben is szerepelt.

“Az első edzéstől szimpatikus volt a csapat, sőt, mikor korábban ellenük játszottam, akkor is tetszett a fehérváriak kézilabdája. Már kezdem érezni a belső embereket, akikkel kapcsolatban vagyok a pályán, s már a várost is megszerettem.”

A szélső, Kazai Anita januári térdműtéte után még nincs százszázalékos állapotban, de a fehérvári klubnál a játékos egészsége érdekében nem siettetik a visszatérését. “Szükségem volt a váltásra, 16 éves korom óta játszottam Debrecenben, nagyon bízom benne, hogy a karrierem felfelé ível. Gyorsaságom, és ruganyosságom lehet az erényem. Remélem, a felépülésem után hasznára leszek a csapatnak, és sok időt tölthetek a pályán.”

A Fehérvár KC július 26-án az Érd ellen kezdi a felkészülési mérkőzések sorát, kétszer játszik a Ferencvárossal, hazai pályán találkozik a Slavia Prahával, részt vesz egy horvátországi tornán, ahol a Lokomotiva Zagreb és a Podravka lesz az ellenfél. Augusztus közepén a hazai rendezésű FABO-Kupán a horvát csapatok mellé a Mihalovce csatlakozik. A Siófok elleni bajnoki rajtra pedig a romániai Baia Mare (Nagybánya) ellen hangolódnak a fehérváriak. Az FKC az EHF-Kupa harmadik körében kezdi a nemzetközi szereplést novemberben.

Forrás: www.sportgeza.hu

Fotó: www.m.fehervar.hir24.hu

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13