Csatlakozás

A Veszprém a celjei arénát is bevette

Renato Sulic (pirosban) háromszor vette be a Celje kapuját (Fotó: Mirkó István, archív)

Férfi BL

A Veszprém a celjei arénát is bevette

Az MKB Veszprém 24–19-re győzött a Celje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 7. fordulójában, így továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a hatost.

Renato Sulic (pirosban) háromszor vette be a Celje kapuját (Fotó: Mirkó István, archív)

Renato Sulic (pirosban) háromszor vette be a Celje kapuját (Fotó: Mirkó István, archív)

A Veszprém továbbjutását már matematikailag sem fenyegette veszély, szombat este viszont gyakorlatilag a csoportelsőséget is megszerezhette a magyar bajnok. Ezt követően ugyanis a Kiel elleni idegenbeli meccsen kívül már csak a Constanta és az Atlético elleni hazai ütközet vár rá, amelyen a papírforma alapján nem történhet baj.

Nem ártott azonban vigyázni a Celjével, hiszen a Veszprémhez hasonlóan Vladan Matics csapata is megverte otthonában a Kielt, bár két balátlövőjén kívül az exszegedi Luka Zvizej is sérüléssel bajlódik, a korábbi veszprémi kedvenc Dejan Perics pedig műtét után lábadozik. A Veszprémnél Mirsad Terzic sérülés miatt nem játszhatott.

A mérkőzésről sok mindent elárul, hogy lényegében csak az első nyolc percben érvényesült a hazaiak akarata, akik Nemanja Zselenovics vezérletével 4–1-re elhúztak. Az amúgy is felfokozott hangulatot egy másik szerb, Alem Toszkics fűtötte még magasabb hőfokúra, midőn a labdáért harcolva a földön megrángatta, megütötte Nagy Lászlót. Ő megúszta, az esetet nehezményező Schuch Timuzsint viszont kiállították két percre. A magyar bajnokot azonban ez sem zavarta meg, feljavuló védekezéssel fordítani tudott 5–4-re. Nagy László és Császár Gábor vezérletével állandósult a veszprémi vezetés, a szünetben 9–11-et mutatott az eredményjelző.
A Veszprém a második félidő elejét sokkal jobban kapta el, Maticsnak a 36. percben 10–15-nél időt kellett kérnie. Támadásban ezúttal nem parádézott a bakonyi gárda, védekezése azonban szinte folyamatosan világszínvonalon működött. A szlovénok így hiába zárkóztak fel két gólra is, az egyenlítéshez közel egyszer sem kerültek. Ötgólos győzelmével a Veszprém tovább őrzi százszázalékos mérlegét, és immár tényleg nagyon közel van a csoport megnyeréséhez.

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek