Csatlakozás

Aki edzőként nem álmodik aranyról, az hülye

Bulvár

Aki edzőként nem álmodik aranyról, az hülye

A Karl Erik Böhn betegsége miatt december 31-ig kézikapitánynak kinevezett Hajdu János szeret álmodni, ezért azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a 2008-as olimpiai negyedik hely után aranyérmet nyert a női csapattal a decemberi, szerbiai világbajnokságon, ahol több fiatalnak is szerepet adna. Tomori Zsuzsát a világ legjobb kézisének tartja, és úgy érzi, muníciót adhat a válogatott játékosok önbizalmának, hogy a Győr idén Bajnokok Ligáját nyert.

Úgy tűnik, öné az örök tűzoltó szerepe. Ki van ezzel békülve? – kérdezte mások mellett az Origo az 59 éves Hajdu Jánost, aki a Magyar Nemzeti Kézilabda Akadémián a női szakág igazgatója.

Valóban rutinos vagyok ebben, hiszen az elmúlt öt évben kétszer is megbízott kapitány voltam, 2008-ban a nőkkel az olimpián, 2009-ben pedig a férfiakkal a vb-n vettem részt. De nem vagyok boldog, hiszen most Karl Erik Böhn betegsége miatt kértek fel. Azt viszont megtiszteltetésnek tartom, hogy rám gondoltak, hiszen sok olyan edző van Magyarországon, aki ezt a feladatot kitűnően megoldaná, bár lehet, az idő rövidsége miatt többen nem is vállalták volna el. Engem először Böhn segítője, Siti Bea keresett meg, és hirtelen azt hittem, hogy én leszek a segítője, aztán tudatosult csak bennem, hogy fordított lesz a szereposztás.

Elsőre igent mondott?

A családomat, a barátaimat, edzőkollégáimat is megkérdeztem, és nem titok, hogy a csapat néhány tagja is biztatott, hogy nagyon szeretnék, ha én segítenék. Aztán az is meggyőzött, hogy még olyanok is támogattak, akiktől nem is vártam. De végül az döntött, hogy az unokám szeret nézni a televízióban (nevet). Remélem, sikerül megfelelnem az elvárásoknak és elfogadnak a lányok, mert Böhn rendkívül népszerű Magyarországon. Hangsúlyozom, hogy csak átmenetileg vállaltam a feladatot, mert én is nagyon szeretném, hogy a norvég kolléga visszatérjen a válogatott élére.

Mennyire fogja a saját arcára formálni a csapatot?

Nehéz kérdés, mert öreg vagyok már ahhoz, hogy átalakuljak, de Siti Beán keresztül Böhn kétéves tapasztalatát is fel fogjuk használni, hiszen látjuk, hogy az elindult folyamat jó és eredményes, e mentén kell haladni, de a saját módszereimmel és pedagógiámmal. A lányok most egy nagyon jó közösséget alkotnak, az előző megbízatásom során volt egy komoly feladatom, amikor a válogatotton belüli két oldal ellentétét el kellett simítanom. Most erről nincsen szó, így el lehet menni a szakmai irányba. Ami változhat, hogy néhány fiatalt a keret közelébe fogok hozni, hiszen a csapatnak már a riói olimpiára is figyelnie kell.

Forrás: www.origo.hu

Fotó: www.sport1tv.hu

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek