Csatlakozás

Alilovic védéseivel a SEHA liga döntőbe a Veszprém!

Alilovic

Friss

Alilovic védéseivel a SEHA liga döntőbe a Veszprém!

FÉRFI KÉZILABDA, SEHA-LIGA
Négyes döntő (VARASD)
Elődöntők:
MVM-VESZPRÉM–MESKOV BRESZT (fehérorosz) 20–20 (6–11) – hetesekkel: 4–1
Varasd, 2500 néző. V: Gubica, Milosevic (horvátok)

MVM Veszprém: Alilovic – Gulyás 2, Iváncsik 1 (1), Schuch, Ilic 4 (1), Palmarsson, Nilsson, Nagy 5, Ugalde 5, Marguc 2 (2), Chema 2, Terzic 1 (1), Sulic 2, Lékai

Meskov Breszt: Pesic – Babichev 1, Kristopans 1, Kamyshyk 4 (1), Nikulenkau, Stojkovic 4 (1), Tioumentsev 4, Shumak, Vukic 1, Baranau 1, Razgor 1, Selvasiuk, Shylovich 4

Hétméteresek: 5/5, ill.4/2,Kiállítások: 10,ill 8 perc.
A mérkőzés elején a kapusok voltak igazán elemükben, mind Mirko Alilovic, mind Ivan Pesic szép védéseket mutatott be. Mint később kiderült, ez az egész meccsen kitartott. A gólínséges időszak inkább a Brestnek kedvezett, a 10. perc végén 2:3 volt az állás a javukra. A következő 5 perc sem alakult jobban az „Építők” számára, továbbra sem sikerült gól szerezni, így a fehérorosz csapat ötgólos előnyre tett szert (2:7). Xavi Sabaté időkérését követően igyekezett feljebb kapcsolni a címvédő, ám a tavalyi ezüstérmes is mindent megtett annak érdekében, hogy őrizze az előnyét, a 25. percben 5:9-re vezetettek. A két kapus továbbra is fantasztikusan teljesített. Az első játékrész végére sem sikerült a felzárkózás, Gulyás Péter utolsó másodpercekben szerzett gólja 6:11-ra alakított az állást. A SEHA Liga statisztikusai szerint még sosem lőttünk ilyen kevés gólt az első félidőben nemzetközi mérkőzésen.

A második félidő Ugalde góljával kezdődött, amire Kristopans válaszolt is, majd Pesic jelezte, hogy a második etapban is folytatni kívánja az első félidei teljesítményt. Neki erre Alilovic válaszolt 4 védéssel és Nagy László egy góllal. Az 35. perc végén 8:12 volt az állás. Ilic kétszer valamint Tioumentsev és Babichev volt eredményes. Sajnos kétperces kiállítások is sújtottak minket: Terzic, Sulic majd Chema. A 40. percben még mindig öt góllal vezetett a Meshkov (10:15). Sulic és Chema gólja, valamint Alilovic védése időkérésre késztette Bebeshko mestert (12:15). Elkezdtük a felzárkózást! A 45. percben már csak két gól volt a két csapat között: 14:16. A 28-29. percben kb. fél percen belül 2-2 percre kiállították Schuchot és Sulicot is. A sértett Stojkovic pedig hétméteresből büntetett, majd Kamyshyk is betalált, amire Nagy válaszolt. (50. perc: 15:18). Kristopnast is kiküldték 2 percre, majd rossz csere miatt Kamyshyket is. A kettős emberelőnyt Ugalde használta ki kétszer is (53. perc: 17:18). Az 57. percben ismét 2 gól volt közte: 18:20. Nagy László góljával ismét már csak egy volt a különbség (19:20), amire a Brest időkéréssel válaszolt. Kivédekeztük a nagyon hosszú támadásukat és Nagy labdaszerzéséből Ugalde betalált: 20:20! A Brest nem tudott már gólt szerezni a maradék időben, így 20:20 lett a rendes játékidő végeredménye. Következtek a büntetők. Ilic, Marguc, Iváncsik betalált, míg a túl oldalon csak Razgor, így Terzic eredményes lövése döntőt ért! Drámai mérkőzésen jutottunk a fináléba!
Xavi Sabaté: a Brestek a nagyszerű teljesítményt6 nyújtott. Tudtuk, hogy jó formában érkeznek ide, még ha Atman nélkül is. Jobbak voltak ma nálunk. 3 és fél éve vagyok Veszprémben, és még nem fordult velünk elő olyan, hogy hat gól lőttünk csupán egy félidő alatt. Nagyon lassúak voltunk támadásban, ők pedig kiválóan játszottak. Szerencsére Mirko Alilovic fantasztikusan védett, szerintem ő volt a meccs legjobbja. A csapatunk megmutatta ismét, ahogy idén többször is, például Zágrábban és Flensburgban, hogy az utolsó pillanatig tudunk küzdeni. Viszont ha meg akarjuk nyerni a döntőt, akkor egy másik arcunkat kell mutatnunk vasárnap. Köszönjük a szurkolók bíztatását.

Mirko Alilovic:kemény csata volt. A Brest nagyon türelmesen és jól játszott. Majdnem elveszítettük a meccset, de szerencsére az utolsó pillanatig küzdve sikerült előbb döntetlenre hoznunk, majd hétméteresekkel megnyerni.

Sergey Bebeshko: Gratulálok a Veszprém győzelméhez. Megpróbáltuk a meccs végéig a legjobb teljesítményünket nyújtani. Úgy gondolom, hogy a nagyobb tapasztalat döntött a Veszprém javára.
Vardar Szkopje (macedón)–PPD Zagreb (horvát) 26–24 (12–10)
(MVM Veszprém)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek