Csatlakozás

Az új győri irányítóról

Bulvár

Az új győri irányítóról

Macarena Aguilar, a győriek újonnan igazolt spanyol irányítója kezd lassan beleszokni új csapatába, ez azonban még némi időt vesz igénybe, mivel a játékos egyelőre nem ismeri teljesen társait, a taktikai elemeket és fizikailag sincs a topon.
Íme néhány fontos adat az újonc légiósról:

NÉVJEGY: MACARENA AGUILAR Születési idő, hely: 1985. március 12., Bolanos de Calatrava
Becenév: Maca
Poszt: irányító
Klubjai: BM Mar Valencia, BM Saguto (spanyol, 2001–2009), Itxako (spanyol, 2009–2012), Randers HK (dán, 2012–2014), Győri Audi ETO (magyar, 2014–)
Eddigi klubsikerei: 2x Bajnokok Ligája-döntős (2003, 2011), 5x spanyol bajnok (2002, 2005, 2010, 2011, 2012), 2x spanyol kupagyőztes (2008, 2009), 4x spanyol Király-kupa-győztes (2008, 2010, 2011, 2012), 5x spanyol Szuperkupa-győztes (2002, 2003, 2006, 2010, 2011)
Válogatott sikerei: olimpiai bronzérmes (2012), világbajnoki bronzérmes (2011), Európa-bajnoki ezüstérmes (2008), Mediterrán Játékok-győztes (2005)

Aguilar külön örül annak, hogy Görbicz Anitával játszik egy poszton, ő tartja a legjobb játékosnak, és mindazt, amit ezidáig csak kívülről próbált ellesni a játékából, most saját maga is próbálgathatja. Azt, hogy sikerül-e harmadjára is megszerezni a BL-trófeát, az irányító szerint még korai boncolgatni, egyelőre az eredményes felkészülés a cél. Előző csapatát, a dán Randerst már épp készült elhagyni, amikor jött Ambros Martín telefonja, Aguilar számára pedig nem volt kérdés a döntés. Azóta már kezd otthonosan mozogni a kisalföldi városban, csapattársai néha el-elcsábítják edzés után egy kávéra, vacsorára.
A klasszis elmondása szerint egészen véletlenül csöppent bele a kézilabda világába, bár szülővárosában más sportág gyakorlatilag nem létezett. Már egészen korán irányító lett belőle, de előfordult, hogy jobbátlövőként játszott a pályán.

Ambros Martín, a Győri ETO vezetőedzője a következőket mondta róla: „Macarena sokoldalú játékos, jó érzéke van a játékhoz, és nagyon jó az egy-egy elleni helyzetekben. Spanyolországban már fiatalon felfigyeltek a tehetségére, azóta pedig eljutott a legmagasabb szintre. Az a típusú játékos, akire szükségünk volt támadásban, megszerzésével nőtt a variációs lehetőségeink száma. Úgy látom, még kicsit félénk, de ez érthető, mivel még szoknia kell az új körülményeket.”
Nerea Pena, az FTC játékosa pedig így nyilatkozott: „Ez nagy lehetőség Macának, de kiérdemelte, mert megdolgozott érte. Szerintem jól járt vele a Győr, mert nem volt hozzá hasonló stílusú játékosa. Ő a legjobb barátnőm, így örültem, amikor megtudtam, hogy Magyarországra igazol, mert így egy-két hetente láthatjuk egymást. Vicces lány, ebben hasonlítunk, de ha nem ismer valakit, velem ellentétben nem megy oda hozzá kezdeményezni.”
Aguilar elmondása szerint a kézilabdáról szerzett minden tudását a Valenciában eltöltött nyolc évnek köszönheti. A nagy váltás azonban 2009-ben jött, amikor Itxakóba igazolt, itt már együtt dolgozhatott Ambros Martínnal. A sportolónő három évet töltött el ezen a helyen, elmondása szerint szerette az ottani összetartó társaságot és a kapott lehetőségeket is, amik segítségével még jobb és komplexebb játékossá tudott válni. Persze a sérülések őt sem kerülték el, egy alkalommal nyolc hosszú hónapot kényszerült kihagyni, de a támogató biztatások segítették őt a felépülésben. Sokkal nagyobb fejtörést okozott már csapatszinten is a klub anyagi gondjainak híre, de a játékosok nem akarták otthagyni az Itxakót a szezon közepén. Aztán a 2012-ben, Londonban, a spanyol válogatottal nyert bronzérmet tartja Aguilar karrierje csúcsának mind a mai napig.

MACARENA AGUILAR
…az erősségeiről: „A labda nélküli mozgás, az egy-egy elleni játék és a beálló megjátszása is az erősségeim közé tartozik.”
…a gyengeségeiről: „A védekezésemen és a fizikai állapotomon még van mit javítani.”
… arról, hogy milyen tulajdonsággal kell rendelkeznie egy profi sportolónak? „A legfontosabb a tiszta szív! Mindig tisztában kell lenned azzal, mit szeretnél elérni, milyen cél érdekében dolgozol. Ezt egy pillanatra sem szabad elfelejteni. Nagyon erősnek kell lenni mentálisan is, hogy a döntő pillanatokban, az éles helyzetekben is megálld a helyed.”

Az olimpia lezajlását követően az irányító a dán Randershez igazolt, ott azonban csak az első évben élvezhette valamennyire a játékot és az életet, a következő esztendő nyomasztóan hatott rá. Végül a legjobbkor érkezett Ambros Martín megkeresése, és Aguilar Győrbe került.
Talán csak egyetlen nehézsége akad a klasszis itteni karrierje felívelésének: párja, a szintén spanyol Jorge Maqueda külön országok klubjaiban játszanak, ezért nehezen oldják meg kapcsolatuk építését. Aguilar szerint azonban közösen megegyeztek abban, hogy most mindkettejük számára a kézilabdáé az első szerep.

Forrás: www.nemzetisport.hu

Fotó: www.mob.hu

Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13