Csatlakozás

Bajnoki Versenykiírás – 2014-2015

Bulvár

Bajnoki Versenykiírás – 2014-2015

Az MKSZ Szakmai- és Versenybizottsága véglegesítette a 2014-2015-ös bajnoki idény Versenykiírását.
A felnőtt női NB I lebonyolítása és létszáma (12 csapat) változatlan, míg a felnőtt férfi NB I-ben 14 csapat indul.
A felnőtt férfi NB I-ben 14 csapat vesz részt: a 2013-2014-es NB I-es bajnokság 1-10. helyezettjei, a 2013-2014-es idény NB I/B-s bajnokság keleti és nyugati csoportjának egy-egy feljutó csapata (a Balmazújváros és a Komló). A további két hely feltöltéséről a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége dönt. Az alapszakaszt követően a csapatok helyezéseiknek megfelelően a rájátszásban két csoportban folytatják a bajnokságot, az 1-6. (felsőház) és a 7-14. helyért (alsóház).
A felsőházi rájátszásban az alapszakasz 1-5. helyezettjei, valamint 1-es sorsolási számmal a SEHA-ligában is részt vevő bajnoki címvédő MKB MVM Veszprém vesz részt. Az 1-6. helyért zajló rájátszásban a csapatok pályaválasztói joggal, körmérkőzéses rendszerben rájátszásban folytatják a bajnokságot, oda-visszavágó alapon. A rájátszásba a csapatok alapszakaszbeli eredményeiket nem viszik magukkal tovább.
A felsőházi rájátszás 10 fordulóját követően az 1-2. helyezett csapatok két nyert mérkőzésig tartó bajnoki döntőben döntik el a bajnoki cím sorsát.
A további helyezések (3-6. hely) a rájátszás 10 fordulójának eredményeként kialakuló tabella alapján kerülnek megállapításra.
Az alsóházi rájátszásban az alapszakasz 6-13. helyezett csapatai vesznek részt, a csapatok pályaválasztói joggal, körmérkőzéses rendszerben rájátszásban folytatják a bajnokságot, oda-visszavágó alapon. A csapatok valamennyi alapszakaszbeli eredményüket magukkal viszik a rájátszásba.

Forrás: MKSZ

Fotó: www.bsport.hu

Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek