Csatlakozás

Betegtársain segít Böhn

Bulvár

Betegtársain segít Böhn

Sandefjord – Az életért küzd Karl Erik Böhn (48), de arra is van energiája, hogy másokon segítsen

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát február óta kezelik leukémiával és előreláthatólag szeptember 2-án sorsdöntő transzfúzión esik át. Amennyiben a húgától, Vigdistől (43) kapott csontvelő megfelelőnek bizonyul, akkor akár teljesen és végleg meggyógyulhat.

A norvég szakembert megviselte az elmúlt hét hónap, a hat kemoterápiás kezelés, s hogy három hétig mesterséges kómában tartották. Volt olyan pillanat, amikor már-már feladta a küzdelmet a gyilkos kórral szemben és a saját temetését tervezgette. Mára azonban nyoma sincs a pesszimizmusának. Pozitív szemlélettel várja a következő heteket, hónapokat, s gondolatait tapasztalatait megosztja sorstársaival. Egy internetes oldal blogján összegezte a roppant nehéz hónapok történéseit,  próbál tanácsot adni a hasonló helyzetben lévőknek.

„Nem tagadom nagyon nehéz heteim is voltak, amióta szembesültem a leukémiával. Ám mégis úgy vélem, szerencsés vagyok, hiszen az eddigi 48 évem alatt nagyszerű emberek vettek körül: a család, a barátok, s a két gyermekem, Jenny és Filip. Nekik is köszönhetem, hogy nem adtam fel – írta Böhn.

– Bevallom, most is megijesztettek az orvosok, amikor a transzplantáció kockázatáról beszéltek, de optimista vagyok, hiszem, hogy minden rendben lesz. Elfogadtam, az élet megy tovább, és a nap nem mindig süt ki. Éppen az az izgalmas, hogy sohasem tudhatod, mi történik! Sose feledd: sokan vannak, akiknek szüksége van a mosolyodra! Légy erős és éld az életed!”

A kézilabdaedző jó példával szolgál sorstársainak, akik közül többen igyekeznek megfogadni a tanácsait. Erőt adnak nekik biztató sorai.

Forrás: www.blikk.hu

Fotó: www.telesport.hu

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek