Csatlakozás

Bővült a szakedzői kar

Friss

Bővült a szakedzői kar

A Magyar Kézilabda Szövetség és a Nemzetközi Edzőképző Központ ünnepélyes keretek között adta át frissen végzett kézilabda-szakedzők okleveleit a Magyar Sport Házában.

– Nagy öröm látni, hogy mennyivel több gyermek kezdi el a kézilabdát, mint évekkel ezelőtt, külön öröm látni a végzett szakedzők között olyan egykori játékosokat is, akik nekem is példaképeim, és sok gyermeknek, vagy éppen felnőtt játékosnak edzőként is példaiképei lehetnek – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára. – A szövetség folyamatosan végez fejlesztéseket annak érdekében, hogy az edzőképzésben is előre lépjünk, hiszen célunk, hogy ne a magyar csapatoknak kelljen külföldi edzőket szerződtetnie, hanem Magyarország kézilabdázásban is edző-exportőrré váljon.

Mocsai Lajos, a Magyar Kézilabda Szövetség tiszteletbeli elnöke, a Testnevelési Egyetem rektora az edzői pálya jelenkori kihívásait emelte ki, a tehetséggondozást és a személyiségfejlesztést. – Rengeteg világklasszis kézilabdázik Magyarországon, akár honfitársaink, akár külföldiek, a velük való közös munka kulcsfontosságú, ezért a folyamatos előrelépés, önfejlesztés, az önképzés. Hamarosan indul a diplomás szakedzői, valamint a mesterképzés is a Testnevelési Egyetemen, a képzés tehát újabb körökkel bővül. Kívánok minden végzett szakembernek jó munkát, sok sikert!

Marczinka Zoltán a Nemzetközi Edzőképző Központ és a képzés vezetője az oktatás kapcsán elmondta, hogy 2010 óta az MKSZ égisze alatt zajlik a szakedzői képzés. – Nagy örömömre szolgál, hogy 41 hallgató sikerrel végzett, ez garantálja, hogy jelentős kontingenssel bővül a képzett magyar kézilabdaedzők bázisa. A képzés mind óraszámban, mind a tanult tantárgyak változatosságában felveszi a versenyt bármelyik más európai ország szakedzői képzésével. Sok sikert kívánok valamennyi edzőkollégának!

A képzés végzett hallgatói:
Avar György, Bakos István, Balika Tímea, Balogh Sándor István, Bárány Zsolt, Baunok Bernadett, Bencze József, Bíró Imre, Bognár Róbert, Buday Dániel, Elek László, Gyömörey István, Hamar Zoltán, Horváth Attila, Huszti Ambrus, Jakab László, Józsa Krisztián, Józsa Máté, Kedves László, Kilvinger Bálint, Kiss Dániel, Kubinszkiné Hegedűs Marianna, Kurán István, Majzik Henrietta, Márczy Gábor, Márián Blanka, Mátyási-Kőrösi Fruzsina, Nagy János Miklós, Oláhné Balog Tünde, Paic Róbert, Pásztor István, Rádin Milutinné, Siti Beáta, Somlai Viktória, Szabó Levente, Szappanos Gergely, Széles László, Tomori Győző, Tréki Tamás, Velky Péter, Volcz Ákos.

MKSZ)

Tovább
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek