Csatlakozás

Dr. Czina József és Simon Bence is a B. Braun Gyöngyöst erősíti

Bulvár

Dr. Czina József és Simon Bence is a B. Braun Gyöngyöst erősíti

Két újabb játékossal erősíti meg keretét a 2014/2015-ös bajnoki szezon első hónapjaira a B. Braun Gyöngyös élvonalbeli férfi kézilabdacsapata. Dr. Czina József és Simon Bence december végéig segíti a NB I-ben tavaly hatodik helyen végzett, és idén is a felsőházba vágyó gárdát. Az új igazolásokra azért volt szükség, mert a felkészülési időszakban több játékos is megsérült.
A B. Braun Gyöngyös az elmúlt években biztos helyet vívott ki magának a hazai NB I. élvonalának középmezőnyében, a célkitűzések pedig idén is a felsőházba jutásról szólnak, ezért a tavalyi keret gerincének együtt tartása mellett a klub hat új játékossal erősítette meg csapatát. A felkészülési időszak sérülései azonban könnyen felülírhatják a terveket, ha a bajnoki szezon elején fontos pontokat hullajt el a gárda. Márpedig Gulyás István vezetőedző a bajnokság első heteiben biztosan nem számíthat a csapat egyik legrutinosabb tagjára, Frey Tamásra, a védekezésben alapembernek számító Koller Tamásra, és a PLER-től frissen igazolt Marczinkó Mátéra sem, de többen voltak, akinek a munkáját a felkészülés korábbi szakaszában hátráltatta sérülés.

– Látva a sérültek magas számát, úgy döntöttünk, nem kockáztatunk – indokolta az új igazolások szükségességét Kotormán Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub szakosztály-igazgatója. – A bajnokság első öt-hat mérkőzése sorsdöntő lesz a számunkra, ha nem nyerünk meg ezek közül legalább négyet, nagyon nehéz helyzetbe kerülhetünk a bajnokság későbbi szakaszában. Azért, hogy ezt az időszakot túléljük, a klubvezetés úgy ítélte meg, hogy mindenképp szükség van a keret időszakos megerősítésére, ezért dr. Czina Józseffel és Simon Bencével december végéig szóló szerződést kötöttünk. A keret korábbi tagjainak helyét az érkezésük természetesen nem veszélyezteti – hangsúlyozta Kotormán Attila.
Dr. Czina József rutinos játékos, aki a Pick Szeged csapatával a nemzetközi kupaporondon is jelentős tapasztalatot szerzett az elmúlt években. Védekező specialistaként ismerik, és a B. Braun Gyöngyös csapatában is leginkább ezen a poszton számítanak rá a következő hónapokban. Simon Bence huszonöt esztendős, a Csurgó, majd a SZESE Győr csapatának meghatározó játékosa volt, rá elsősorban támadásban számít majd Gulyás István vezetőedző.
– Simon Bence a belső hármas posztok mindegyikén bevethető, így univerzális, sokoldalúan használható játékossal erősödik meg a keretünk. Czina Józsefre elsősorban védekezésben számítunk majd, a felkészülés során itt voltak a legnagyobb hiányosságaink, ezért biztos vagyok benne, hogy sokat tud majd segíteni a csapatnak – vélekedett Gulyás István.

Az újonnan érkezők a jövő hét elején kapcsolódnak be a munkába. A B. Braun Gyöngyös szeptember 7-én, az újonc Balmazújváros vendégeként kezdi a bajnoki pontvadászatot.

Forrás: B.Braun Gyöngyös

Fotó: www.pickszeged.dev.gbart.hu

Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13