Csatlakozás

EDDIG NAGYSZERŰEN TELJESÍTETT A MOL-PICK

Friss

EDDIG NAGYSZERŰEN TELJESÍTETT A MOL-PICK

A legjobb nyolc között van a Bajnokok Ligájában a MOL-PICK SZEGED. A hétvégén következik a debreceni Magyar Kupa négyes döntője. Az eltelt és az elkövetkező időszakról beszélgettünk a klub elnökével, dr. Szűcs Ernő Péterrel.

– Európa legjobb nyolc csapata közé került a MOL-PICK SZEGED. Hogy értékeli az eddigi BL-szereplést?

– Amit elértünk a csoportkörben és az egyenes kieséses szakaszban, arra büszkék lehetünk. Eddig nagyszerűen teljesített a társaság.

– A második helyen harcoltuk ki a továbbjutást, a Plock ellen pedig mindkét meccset megnyertük. Gondolta volna a szezon kezdete előtt, hogy ilyen jók és eredményesek leszünk?

– Amikor elkészült a csoportbeosztás, akkor azt azért láttuk, hogy benne van a csapatban egy jó szereplés. Eddig kiválóan teljesítünk, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában két francia csapat mellett két magyar együttes található, ez is mindenképpen nagy dolog, a további négy egy-egy országból verekedte be magát, ez a magyar kézilabda sikere.

– A csapat tulajdonosa, Csányi Sándor sok-sok meccsünket nézte meg eddig élőben. Ő mit szól az eddig produkcióhoz?

– Amit én látok és tapasztalok, hogy nagyon büszke, de ő egy realista ember, aki hasonló filozófiát vall, mint a csapatunk, hogy lépésről lépésre kell haladni előre. Természetesen nagyon szeretné, ha az utolsó lépést megtennénk a BL négyes döntője felé.

– A csapat egyre népszerűbb. Erre jó bizonyíték, hogy nemcsak a nagy rangadókon, a BL-meccseken buzdítja népes szurkolósereg a kékeket, hanem már kisebb meccseken is. Ez nagy előrelépés!

– Amikor nyolc éve elkezdtük a munkát, és kezdtük el felépíteni a klubot, akkor abban bíztunk, hogy a csapat és a szurkolótábor, a csapat és a város egymásra talál. Én nem szeretem azokat a hangzatos kijelentéseket, hogy a világ legjobb szurkolótábora, bármelyik klubnak is legyen az a tábora. Én inkább azt mondom, hogy legyen büszke a csapat és a város arra, hogy ennyien szeretik, és ennyien támogatják. Ez a legfontosabb!

– Igazi családi hangulat jellemzi a MOL-PICK SZEGEDet. Büszke erre?

– Ha az én számból hangzik el ez a mondat, akkor dicsekvésnek számít, de örülök annak, hogy sokan látják ezt így. Azt hiszem, csak körül kell nézni egy-egy meccsen a csarnokban, és azt látja, tapasztalja mindenki, hogy úgy viselkedik a szurkolótáborunk, mint egy nagy család.

– Sikerülhet a bravúr? Ott lehetünk a kölni négyes döntőben?

– A kérdés az, hogy bravúr-e ez, vagy a csapat megérett arra, hogy Final Fourt játsszon. Nem nevezném bravúrnak, ha bejutnánk, hanem sikernek tartanám. Ez történelmi tette lenne a klubnak, de legyünk büszkék arra, és emeljük fel a fejünket, hogy ezt ne bravúrnak, hanem a csapat megérdemelt sikerének tekintsük. Bízom benne, hogy a Vardar elleni párharc két meccsébe a csapat az összes energiáját beleteszi.

– Hétvégén újabb komoly feladat, az MK négyes döntője következik. Mit vár a debreceni eseménytől?

– Senkit ne altasson el, hogy az idei szezonban kétszer legyőztük a Veszprémet. Ellenfelünk ugyanúgy ott van a legjobb nyolc között a BL-ben. Előszeretettel szoktam mondani, hogy minden sorozat megszakad egyszer, nagyon bízom benne, hogy a Veszprém Magyar Kupa-győzelemi sorozata idén megszakad, ebben reménykedem.

(MOL-Pick Szeged)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Vissza Gyöngyösre

Szerző 2019-06-27

Átigazolási hírek

Világbajnok érkezett Siófokra

Szerző 2019-06-27

Átigazolási hírek

Új színekben

Szerző 2019-06-10